İzmit Belediyesi'nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İzmit Belediyesi'nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediyesi\'nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

İzmit Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belsa belediye hizmet binası 9.Kattaki meclis salonunda gerçekleştirdi.

04.01.2012 12:39

İzmit Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını Belsa belediye hizmet binası 9. Kattaki meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlık ederken, katiplikleri belediye meclis üyeleri Günay Atun ve Emine Okanalp yaptı. Toplantıda 24 gündem maddesi görüşüldü. Meclis gündeminin 3. maddesinde yer alan "ihtisas komisyonları" belirlemesi için seçim yapıldı.

Meclis toplantısında Denetim Komisyonu seçimi ise gizli oylamayla yapıldı. Oylama sonucunda Denetim Komisyonuna Fikret Gökman, İsmail Gündaş, Kani Baştürk, Gülümser Ayhan ve Zafer Yılmaz seçildi. İhtisas Komisyonları ve Denetim Komisyonu ilk toplantılarında görev dağılımını yapacaklar.

Bulgaristan Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi ile Saraybahçe Belediyesi arasında 2006 yılında yapılan kardeş belediye protokolündeki, "Saraybahçe" tüzel kimliğinin kaldırılıp, İzmit Belediyesi halini alması sonrası, meclis gündemine alınan değişiklik teklifi değerlendirilerek, üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Bundan sonra kardeş belediye protokolünde Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi'nin kardeş belediyesi, İzmit Belediyesi olarak görünecek.

Meclis gündeminin 10. maddesine konu olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün teklif yazısı, Türkiye'ye örnek olacak nitelikte bir çalışmayı kentin gündemine taşıyacak. Bundan böyle yeni yapılacak binalara ruhsat verilirken, "yağ tutucu" şartının aranması konusunda meclisin gündemine alınan madde, Çevre Komisyonu'na havale edildi. Şayet komisyon raporu bu işin yapılabilirliği konusunda olumlu bir referans verirse çevre kirliliği, özellikle de deniz kirliliği ve alt yapı bozulmalarında, atık yağların rolü önemli ölçüde ortadan kaldırılacak. Bu çalışma gerçekleştiği takdirde bir kentin ve bölgenin geleceğini ekolojik açıdan önemli derecede etkileyecek. Çalışmanın Türkiye'deki pek çok belediyeye örnek olacağı konusunda ortak görüşler hakim. Belediye meclis üyeleri projenin bir an önce yaşama geçmesi ve teknik alt yapının oluşması için teklifi ilgili komisyona havale etti. Proje, gıda sektöründeki işyerleri ile evleri baz alacak bir çalışmayı gerektiriyor.

Mecliste imar düzenlemelerine ilişkin gündem maddelerinin bir bölümü komisyona gönderilirken, komisyon raporu ve muhalefet şerhi olmayan maddeler de direkt oylanarak kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısının 7 Şubat Salı günü saat 15.00'de yapılmasına üyelerin oy birliğiyle karar verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit Belediyesi'nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement