İzmit'te Etüt Merkezlerinin Sayısı Artıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

İzmit'te Etüt Merkezlerinin Sayısı Artıyor

İzmit\'te Etüt Merkezlerinin Sayısı Artıyor
18.12.2013 12:53

İzmit Belediyesi eğitim ve öğretime desteği devam ediyor.

İzmit Belediyesi eğitim ve öğretime desteği devam ediyor. İzmit ilçe sınırları içindeki tüm eğitim kurumlarına yapılan eğitim desteklerine devam eden İzmit Belediyesi tarafından mahallelerde hizmete açılan etüt merkezleri sayesinde yüzlerce çocuk ücretsiz eğitim alıyor.

İzmit Belediyesinin İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığındaki proje kapsamında 12 etüt merkezinde halen yaklaşık 700 öğrenci eğitim görüyor. 2011 yılında faaliyete geçirilen etüt merkezlerine yoğun talep olunca Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla Kadıköy, Gültepe ve Yenişehir'deki Çocuk Hakları Okulunda yeni etüt merkezileri açılması için çalışma başlatıldı. Yetkililer halen Yenimahalle, Tavşantepe, Alikahya, Yenişehir, Gündoğdu, Tüysüzler, Terzibayırı, Topçular, Mehmet Ali Paşa, Karadenizliler, Kent Konut 1. Etap ve Tepeköy Etüt Merkezinde 23 sınıfta 6,7. ve 8. sınıf öğrencilerinin ödevlerine yardımcı olunduğunu ve konu tekrarı yapılarak derslerin pekiştirilmesin sağlandığını söylediler. İzmit Belediyesi tarafından etüt merkezlerindeki öğrencilere tüm derslerin yer aldığı soru bankası kitapçıklarını da ücretsiz dağıtılacağı kaydedildi. Yürütülen proje kapsamında öğrencilere haftanın 5 günü Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen ve Teknoloji Bilimleri ve hafta sonları da İngilizce dersleri veriliyor.

Konusunda uzman branş öğretmenleri ile yapılan çalışmadan faydalanan öğrenciler ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmit'te Etüt Merkezlerinin Sayısı Artıyor - Son Dakika


Advertisement