İznik İçin Yatırım Hamlesi Başladı - Son Dakika
Yerel

İznik İçin Yatırım Hamlesi Başladı

İznik İçin Yatırım Hamlesi Başladı

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, kendisini ziyarete gelen İznik heyeti ile birlikte çeşitli bakanlıklarla görüşerek, 2012 ve 2013 yıllarında İznik'e yapılması düşünülen yatırımlar için temaslarda bulundu.

23.02.2012 13:18

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, kendisini ziyarete gelen İznik heyeti ile birlikte çeşitli bakanlıklarla görüşerek, 2012 ve 2013 yıllarında İznik'e yapılması düşünülen yatırımlar için temaslarda bulundu.

İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın ve İznik Sulama Birliği Başkanı Hasan Aydemir, Milletvekili İsmail Aydın'ı mecliste ziyaret etti. İznik'te hayata geçirilmesi planlanan alt yapı, kanalizasyon şebekesi, arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesisi, çevre yolu projeleri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı makamında ziyaret eden İznik heyeti, Bayraktar ile bir süre görüştükten sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı ziyaret etti. Arınç'a İznik çinisi hediye eden Kaymakam Kakilli, İznik'in bekleyen yatırımları için destek istedi. Daha sonra İznik heyeti Karadere barajı ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

İznik Kaymakamı ve İznik'ten giden heyet, daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret etti. Günay'dan İznik'in bir bölgesinin turizm alanı ilan edilmesini talep eden heyet, ayrıca İznik surlarının restorasyonu, Roma tiyatrosu ve İznik Müzesi ile ilgili gerekli restorasyon ve düzenlemeleri için Günay'dan destek istedi. Heyet daha sonra aslen Orhangazi'ye bağlı Y. Sölözlü olan Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel'i de makamında ziyaret etti.

"YATIRIMLARA HIZ VERİLECEK"

Milletvekili İsmail Aydın, "İznik'ten gelen değerli idarecilerimizle birlikte bakanlarımızı ve bürokratlarımızı ziyaret ettik. Maksadımız İznik'te bir an önce hayata geçirilmesi gereken çalışmalara hız vermek. 2012 ve 2013 sonuna kadar acil ihtiyaçları ve yapılması gerekenleri bir an önce projelendirip hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

İznik'in kalkınması için aralıksız çalışacaklarını ifade eden Aydın, "Ziyaret ettiğimiz bakanlıklarımızdan yatırımlar konusunda destek aldık. İznik önümüzdeki günlerde çok daha iyi yerlere gelecek. İhtiyacı olan yatırımları alacak. Hem bakanlarımız, hem de bizler bu yatırımların takipçisi olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İznik İçin Yatırım Hamlesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement