Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü Kuruluş Yıldönümü

Jandarma Teşkilatı\'nın 173\'üncü Kuruluş Yıldönümü

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıldönümü törenine katıldı.

14.06.2012 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıldönümü törenine katıldı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Vali Yardımcıları, Recep Yüksel, Fuat Ergün, Mestan Deniz, Mehmet Yavuz, Baro Başkanı Zafer Köken, diğer protokol üyeleri ile emekli jandarma personeli katıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak İl Jandarma Komutanlığı'na gelişte İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi tarafından tören mangası ile karşılandı. Vali Altıparmak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende; eğitim, spor ve atış konularında dereceye giren jandarma personeline ödüllerini verdi. Jandarma'nın sergisini gezerek yeni araç ve teçhizatlar hakkında bilgilendirilen ve incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, tamamen yerli üretim olan zırhlı personel taşıyıcı aracı Kobra'yı da inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

İl Jandarma Komutanı Aykut Tanrıverdi törende yaptığı konuşmada, Jandarma Genel Komutanlığının 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir" dedi.

Tanrıverdi, jandarmanın modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle, üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisinde olduğunu belirterek, "Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim" diye konuştu.

Fotoğraf, şiir, resim ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, resmi geçit töreni ile devam eden program Geleneksel Jandarma Yemeği ile sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarma Teşkilatı'nın 173'üncü Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement