Japon Akademisyenlerden Çomü'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Japon Akademisyenlerden Çomü'ye Ziyaret

Japon Akademisyenlerden Çomü\'ye Ziyaret

Tokyo Üniversitesi öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ni ziyaret etti.
ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi laboratuarları, derslikleri ve merkezlerini gezen heyet daha...

19.11.2013 12:30

Tokyo Üniversitesi öğretim üyeleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ni ziyaret etti.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi laboratuarları, derslikleri ve merkezlerini gezen heyet daha sonra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'le bir araya geldi. Ziyarette iki üniversite arasında gerçekleşebilecek işbirlikleri ve burslu olarak master, doktora çalışmaları başlatılması hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, " Türkiye'de gençler malesef deniz bilimlerine çok ilgi göstermiyor. Bunda iş imkanlarının sınırlılığı da önemli bir faktör. Bu noktada uluslararası işbirlikleri ve geliştirilecek ortak projeler, programlar gençlerin bu alana ilgisini çekebilmek için çok önemli. Belki ortak bir program geliştirebiliriz. Türkiye'den bazı üniversiteler bunu yapıyor; öğrenci 2 yıl ABD'de, 2 yıl Türkiye'de okuyor ve 4 yılın sonunda çift diploma alıyor. Böyle bir programı biz de Japonya ile geliştirebiliriz. Üniversitemize gösterdiğiniz ilgiden ve ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Laçiner tarafından Japon akademisyenlere Troia'yı anlatan seramikler hediye edildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japon Akademisyenlerden Çomü'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement