Kaçak Avda El Konulan Malzemeler Satılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kaçak Avda El Konulan Malzemeler Satılacak

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Kahramanmaraşta, kaçak avlandığı tespit edilen avcıların el konulan araç ve malzemeleri açık artırma usulüyle satışa sunulacak.

Kahramanmaraş'ta, kaçak avlandığı tespit edilen avcıların el konulan araç ve malzemeleri açık artırma usulüyle satılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yapılan kontrollerde, av kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle bir otomobil ile 29 otomatik av tüfeğine el konulduğunu söyledi.

Mülkiyeti kamuya geçirilen av tüfekleriyle bir otomobilin ihaleyle satılacağını belirten Kalınkütük, "İhaleye katılmak isteyenlerin, satıcılık bayilik belgesi, yivsiz tüfek satın alma belgesi, geçerli yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve geçici teminat mektubuyla ihale saatinden önce komisyona başvurması gerekiyor" dedi.

Kalınkütük, otomobil ve tüfeklerinin yaklaşık 6 bin TL olduğunu belirterek, ihaleye katılmak isteyenlerin kurumlarına müracaat etmesi gerektiğini kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA