Kaçkarlara "Zafer Tırmanışı" Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Kaçkarlara "Zafer Tırmanışı" Tamamlandı

Kaçkarlara "Zafer Tırmanışı" Tamamlandı

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nca 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kaçkar Dağı'na Zafer Tırmanışı tamamlandı.

31.08.2012 13:20

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nca 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kaçkar Dağı'na Zafer Tırmanışı tamamlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca başkanlığında 2 ülkeden gelen 9 yabancının da aralarında bulunduğu toplam 159 sporcunun, 28 Ağustos'ta Kavron Yaylası'ndan başlattığı Zafer Tırmanışı tamamlandı.

Kaçkar Dağları zirvesine ulaşmayı başaran 107 dağcı, 3 bin metre rakımlı Öküz Çayırı mevkisindeki kamp yerine döndü. Geceyi kampta geçiren dağcılar, sabahın erken saatlerinde 2300 rakımlı Kavron Yaylası'na, ardından da Rize'ye geldi.

Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tırmanışa 3 ülkeden 159 sporcu ile başladıklarını, tırmanışı 107 dağcı ile başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Zafer Tırmanışı'nı Kaçkarlar'da ilk kez gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, "Çok mutluyum. 4 gün süren tırmanışta ilk gün Yukarı Kavron, ikinci gün Öküz Çayırı'nda konakladık. 30 Ağustos sabahı 19 dağcımız kuzey buzul, 88 dağcımız klasik rotadan tırmanışı gerçekleştirdi. 107 dağcımız zirvede öğle saatlerinde buluştu. Yunanistan'dan 6, İran'dan 2 arkadaşımız tırmanışta bizimle birlikte oldu. Burada Türk bayrağı, İran ve Yunanistan bayrağı ile dağcılık flamasını açtık. Bu tırmanışı bütün Türk milletine armağan ediyoruz" dedi.

Dağa tırmanmanın kolay olmadığını kaydeden Karaca, "Çok planlı bir çalışma gerçekleştirdik. Faaliyeti başarıyla tamamladık. Gelecek yılki tırmanışın, bu yıldan daha iyi olması için planlamaya en kısa sürede başlayacağız" diye konuştu.

Zafer Tırmanışı'na katılan dağcılara, sertifika verileceği bildirildi.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı/ Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaçkarlara 'Zafer Tırmanışı' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement