'Kadına Şiddet' Konulu Mahalle Toplantıları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

'Kadına Şiddet' Konulu Mahalle Toplantıları Sona Erdi

\'Kadına Şiddet\' Konulu Mahalle Toplantıları Sona Erdi

Şanlıurfa Valiliği ve Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla her hafta bir mahallede gerçekleştirilen toplantılar tamamlandı.

23.11.2012 15:59

Şanlıurfa Valiliği ve Elbirliği Derneği'nin işbirliğiyle kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla her hafta bir mahallede gerçekleştirilen toplantılar tamamlandı.

Programın tamamlanması dolayısıyla düzenlenen plaket törenine, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Kılıç, Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş, Müftü Yardımcıları Mustafa Erdem, Şadiye Yılmaz, Vaizeler Hülya Anıl, Esma Özdemir, Yasemin Sarı, Vaizler Ahmet Gündüz, Mehmet Nuri Akat, Şanlıurfa Barosu'ndan

Avukat Tuba Demir, Avukat Güzide Kahraman, Avukat Ceylan Pala, Avukat Songül Yükalan, İstanbul Barosu'ndan Avukat Yasemin Güllüoğlu, bağımsız Avukat Cüneyt Altıparmak, İl Sağlık Müdürlüğü'nden İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sait Koyuncu, Dr. Mehmet Asoğlu, Tuba Tayfur Sezer, muhtarlar Fuat Balcı, Ali Doğan, Ramazan Çiçek, İmam Deniz, Müslüm Güneş, İsmail Arka, Mahmut Boztepe, Matar Sakat, Sadık Salar, Hasan Uğan, Ahmet Samur, İsmail Umut, Halil Haktankaçmaz, Hasan Kaya ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş, "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır' sloganlı projede İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Barosu'ndan uzmanlar alanlarına göre kadına şiddetin etkilerini vatandaşlara anlattılar. Ulaşılan toplam hedef kitle 2 bin 570 erkek katılımcı ve bin 824 kadın katılımcı oldu. Erkek katılımcıların 805 kişisiyle yapılan programlar öncesi ve sonrası anket çalışması yapıldı. Bu anket sonuçlarına göre yüzde 75 aile ile ilgili programlara katılmamış. Erkeklerin yüzde 35'i, kadınların zaman zaman dayağı hak ettiğine inanıyor. Ortalama yüzde 95 gibi önemli bir kitle, bu programların kendilerine bir şeyler kattığını ve bu programların devamını istiyor. Organizasyonda muhtarlarımız büyük katkı sağladı. Müftülük, Sağlık ve Barodan uzmanlar önemli bilgiler verdi. Katkı sunan ve katılan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Programın organizasyonunda katkı sunan mahalle muhtarlarına ve din, tıp ve hukuk alanında programlara destek veren hocalara plaket verildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kadına Şiddet' Konulu Mahalle Toplantıları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement