Kadına Yönelik Şiddet - Son Dakika
Yerel

Kadına Yönelik Şiddet

Muğla Valisi Fatih Şahin, kadına yönelik şiddet konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Kadınlar annelerimiz, kardeşlerimiz, baş tacımız.

03.01.2012 17:20

Muğla Valisi Fatih Şahin, kadına yönelik şiddet konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Kadınlar annelerimiz, kardeşlerimiz, baş tacımız. Onları el üstünde tutmak zorundayız" dedi.

Şahin, Muğla'ya yeni atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Ali Akkuzu ile birlikte valilikte düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddet olaylarına değindi. Kadına yönelik şiddet konusunun, "ertelenemez" olduğuna değinen Vali Şahin, "Kadınlar annelerimiz, kardeşlerimiz, baş tacımızdır. Onları el üstünde tutmak zorundayız. Onlara gerekli sevgi ve saygıyı göstermek zorundayız. Kadına şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan bir bildiriye ben de imza attım. Bu konu üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürü Ali Akkuzu ise vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Bizim çalışma alanlarımızla ilgili şikayetlerinizde, ücretsiz olan, Alo 183 hattına şikayetlerinizi 24 saat iletilebilirsiniz. Muğla'dan toplam 28 vatandaşımız 2011 yılında bu hattı aramış. Türkiye genelinde 4 bin 656 kişi de Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı olarak bilinen bu hat aracılığı ile bakanlığımıza ulaşmış" dedi.

Akkuzu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddet ve çocuk sevgisi konusunda hazırlanan afişleri basın mensupları ile paylaştı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadına Yönelik Şiddet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement