Kahramanmaraş'ta "Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği" - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta "Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği"

Kahramanmaraş'ta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kadın Akademisi Derneği tarafından 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' kapsamında "Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği" düzenledi.

28.10.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkoğlu ilçesinde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kadın Akademisi Derneği tarafından 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' kapsamında "Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği" düzenledi.

Misak-ı Milli Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Serdar Kartal, düzenlenen etkinliğin kanser bilincinin artırılması adına atılan güzel bir adım olduğunu belirtti.

Çağın vebası olarak bilinen kansere karşı halkın daha bilinçli olması gerektiğinin altını çizen Kartal,  bu anlamda sivil toplum kuruluşları, belediye ve kamu kurumlarının birlikte hareket emesinin olumlu sonuçlar vereceğini ifade etti.

Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından düzenlenen kanser tarama faaliyetlerine gösterilen ilginin tam anlamıyla yeterli olmadığını da dile getiren Kartal, kanserin dünyada ki ölüm nedenlerinin başta gelen hastalıklardan birisi olduğunu hatırlattı.

Kartal, doğal gıda tüketimi, sağlıklı beslenme ve özellikle hareketli yaşam konusunda duyarlı olmak gerektiğini anımsatarak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda bilinç oluşturmak adına TSM ve Kadın Akademisi tarafından düzenlenen faaliyetlerin de en kısa zamanda yeniden başlatılacağını sözlerine ekledi.

Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ise Kanser hastalığından vatandaşların korunabilmesi için toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, kanser hastalığından korunmanın mümkün olduğunu, bunun için ise kitle iletişim araçlarına büyük görev düştüğünü ve hastalıktan korunmada erken teşhis ve tedavinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kadın Akademisi Derneği Başkanı Hatice Bağcı'da Kanser hastalığında sağlıklı beslenme yanında sigara ve güneş ışınlarından korunmanın önemine değinerek hastalıktan  korunabilmek için, toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Emeği geçenlere teşekkür belgesi verilmesinin ardından etkinlik, aşure dağıtımı ile sona erdi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta 'Kansersiz Yaşam ve Aşure Etkinliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement