"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Projesi

"Karabük Avrupa Birliği\'ne Hazırlanıyor" Projesi

"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesi ve "Ormanı Seviyoruz, Küresel Isınmaya Hayır Diyoruz" projeleri tamamlandı.

10.11.2012 13:37

"Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesi ve "Ormanı Seviyoruz, Küresel Isınmaya Hayır Diyoruz" projeleri tamamlandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu "İllerimiz Avrupa Birliği'ne hazırlanıyor" ikinci birleşeni kapsamında hazırlanan "Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesi kapsamında 80 kişiye verilen proje uzmanı yetiştirmek için yapılan eğitim tamamlandı. Öğretmenevi'nde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Ali Uysal, Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin ve eğitimciler katıldı. Karabük Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinatörü Oğuzhan Örenli proje hakkında bilgi vererek, "Kamu, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşan üçlü mekanizmayla Karabük'te proje potansiyelini artırmak için, gerek Kalkınma Ajansı, gerek Merkezi Finans İhale Birimi aracılığıyla Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım aracı olan IPA'dan ilimizin azami derecede faydalanması için etkinliklerimizi yaptık. 237 kişilik kamu, sivil toplum kuruşu, gönüllülerden oluşan başvuru süreciyle 80 kişilik ekibi eğiterek proje hazırlama eğitimini verdik. Bunun devamında 20 kişilik Karabük'ün eğitmen havuzunu oluşturabileceğimiz, Avrupa Birliği Karabük Sürekli Eğitim Merkezi'ni kurabileceğimiz eğicilerin eğitimi ile 20 eğitmen yetiştireceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından projeye destek verenlere plaket verirken, "Ormanı Seviyoruz, Küresel Isınmaya Hayır Diyoruz" projesi kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve Karabükspor forması hediye edildi.

Yapılan tören sonunda konuşan Karabük Vali Ali Uysal ise, projeye destek verenlere teşekkür ederek, "Ben bu projede destek verenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum. Bu projedeki amaç proje potansiyelimizi artırmak. Görsel ve yazılı medya da 'Avrupa Birliği krizdedir, 'Avrupa Birliği battı' gibi söylemler var. Bu bizim heyecanımızı kırmaması lazım. Avrupa Birliği bizim için bir medeniyet projesidir. Biz onların krizde olmasına bakmayacağız. Burada aldığımız küçük sembolik paralar alıyoruz ama bunun maddi olarak hiçbir değeri yok, burada anlamlı olan bir kültür seviyesini yakalamak. Şöyle düşünelim birde; 'Avrupa Birliği Türkiye Kültürüne Hazırlanıyor' böyle bir şey ne güzel olur. Siz bunun için buradasınız" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Karabük Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement