Karadeniz'in Kardeş Şarkıları Yola Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Karadeniz'in Kardeş Şarkıları Yola Çıkıyor

Karadeniz\'in Kardeş Şarkıları Yola Çıkıyor

İzmir kültür ve sanat yaşamına katkılarıyla birçok etkinliğe imza atan Konak Belediyesi, dünya çapında bir çalışmaya daha destek vermeye hazırlanıyor.

13.04.2012 11:05

Konak Belediyesi, dünyada bir ilk olan "Karadeniz'in Kardeş Şarkıları" projesine destek veriyor

İzmir kültür ve sanat yaşamına katkılarıyla birçok etkinliğe imza atan Konak Belediyesi, dünya çapında bir çalışmaya daha destek vermeye hazırlanıyor. Uluslararası boyutta projeleriyle kültür ve sanatın yanında, İzmir'in tanıtımı ve turizmin gelişimine de hizmet veren Konak Belediyesi, müzik alanında bir ilk olacak "Karadeniz'in Kardeş Şarkıları" projesinde yer alacak. Gürcistan Ankara Büyükelçiliği ve İzmir Fahri Konsolosluğu, Acara Özerk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlıkları'nın katkılarıyla yürütülen proje, Konak Belediyesi'nin kanatları altında büyüyecek.

Karadeniz'in Kardeş Şarkıları projesinde Gürcü halk şarkılarından ve kent müziğinden seçilmiş örneklerle bir repertuar oluşturulacak. Bu şarkıları Türkiye'nin önemli müzisyenleri seslendirecek. Aynı şekilde Gürcü müzisyenler de Türkçe eserlere ses verecek.

KARDEŞ ŞARKILARA GÜÇ KATILACAK

Konak Belediyesi'nin desteği ile yürütülen Karadeniz'in Kardeş Şarkıları projesi için, Gürcistan'ın 2010 Eurovision temsilcisi Sofia Nizharadze İzmir'e geldi. Düş Gezginleri Stüdyosu'nda şarkısını seslendiren sanatçı, Gürcistan İzmir Konsolos Yardımcısı ve Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Danışmanı Makvala Kharebava ile Konak Belediyesi'ni ziyaret etti.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, müziğin birleştirici gücüyle, iki ülke arasında tarihten gelen dostluğun daha da güçleneceğini söyledi. Uluslararası projelerde İzmir'in daha çok yer alması ve tanıtılması gerektiğini ifade den Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: "İzmir'in sağlık, turizm, eğitim, teknoloji ve sanatın başkenti olması gerektiğini on yıl önce dile getirmiştim. Şu anda bunun bilincine varılmaya başlanması ve bu yönde projeler üretilmesi mutluluk verici. Ancak İzmir'in bu özelliklerini uluslararası boyuta taşımak gerekiyor. Konak Belediyesi olarak dokuz uluslararası organizasyon ile on dört uluslararası kongre ve olimpiyata ev sahipliği yaptık. Gürcistan ve Türkiye arasında, müziğin de buluşma noktası olduğu bir projeyi desteklemek mutluluk veriyor. Kültür ve sanatın insanları yakınlaştırması, komşu ülkeler olmanın getirdiği kardeşlik duygusu ile Karadeniz'e İzmir'den katkı koyuyor olmanın, sevgi kenti Konak'a yakıştığını düşünüyorum."

Karadeniz'in Kardeş Türküleri projesinde yer almaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Sofia Nizharadze, "Konak Belediyesi'nin desteği bizim için çok önemli. Proje'nin kayıtları İzmir'de gerçekleşiyor. Konak'taki sevgi ve dostluk havası ilk andan fark ediliyor. Bundan sonra da İzmir'de özellikle Konak Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmak isterim" dedi.

Gürcistan İzmir Konsolos Yardımcısı ve Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Danışmanı Makvala Kharebava ise, "Biz Konak Belediyesi'ne tesadüfen gelmedik. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın sanata, sanatçıya; sevgi, dostluk ve paylaşıma verdiği önemi biliyoruz ve bu anlamda gerçekleştirdiği projeleri yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

(ERG-

13.04.2012 10: 45: 51

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadeniz'in Kardeş Şarkıları Yola Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement