Kars Kent Konseyi Genel Kurulu Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kars Kent Konseyi Genel Kurulu Toplantısını Yaptı

Kars Kent Konseyi Genel Kurulu Toplantısını Yaptı

Kars Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Aynalı Köşkte yapıldı.

26.06.2014 15:11

Kars Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Aynalı Köşkte yapıldı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, oy birliği ile Kars Kent Konseyi Başkanlığı'na seçildi.

Ayanlı Köşk'te düzenlenen toplantıda Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen, Doç. Dr. Mehmet Ali Kırpık ve Kars Eski Belediye Başkanı Tuncay Mutluer'den oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı'na ise Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen seçildi.

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Murtaza Karaçanta, Kent konseylerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliğine dayanarak kurulmuş olduğunu söyledi.

Karaçanta, "Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder" dedi.

Kent Konseyi organlarının belirlenmesinin ardından yürütme kurulu üyeleri belirlendi. Yürütme Kurulu üyeliklerine aralarında AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, gazeteci Mustafa Küpeli ile Seyfullah Türksoy'un da bulunduğu 53 gönüllüden oluşan yürütme kurulu, oy birliği ile kabul edildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Kent Konseyi Genel Kurulu Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement