Karşıyaka Opera'da Beethoven Sezonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Opera'da Beethoven Sezonu Başladı

Karşıyaka Opera\'da Beethoven Sezonu Başladı

Türkiye'nin en iyi oda müziği topluluklarından Borusan Quartet, Karşıyaka'da "Beethoven Sezonu"nu açtı.

26.10.2013 13:35

Türkiye'nin en iyi oda müziği topluluklarından Borusan Quartet, Karşıyaka'da "Beethoven Sezonu"nu açtı. Topluluk, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde, yıl içinde gerçekleştireceği 4 konserin ilkinde, salonu hınca hınç dolduran sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Ülkemizde ilk kez, Beethoven'ın bestelediği 16 dörtlükten 12'si, aynı sezon içinde Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde 2013-2014 sezonunda gerçekleştirilecek 4 ayrı konserle yorumlanacak. Bu konserlerden ilkinde, Karşıyakalı sanatseverler, Türkiye'nin dünyanın en önemli bestecisinin eserlerini, Türkiye'nin en iyi oda müziği topluluğundan dinlemek için, Karşıyaka'ya Opera'ya akın etti.

Borusan Quartet, yıl sonuna kadar 4 kez gerçekleşecek buluşmanın ilkinde, Karşıyakalı sanatseverler için, Beethoven'ın No.1 Op.18/1, No.11 Op.95 ve No.12 Op.127 dörtlüklerini seslendirdi. Eser Kıvrak, Olgun Kızılay, Eftal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Topluluk, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

Devlet sanatçısı Gürer Aykal tarafından 2005 yılında kurulan Borusan Quartet, 2010 yılında Andante dergisi Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın Oda Müziği Topluluğu" ödülünün sahibi oldu. Yine aynı yıl, New York'ta 88 oda müziği topluluğunun katıldığı 2010 ICMEC Uluslararası Oda Müziği Topluluğu Yarışması'nda birincilik ödülü olan altın madalyayı da aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Opera'da Beethoven Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement