Kartal'da haşerelerle mücadele çalışmaları devam ediyor.
Kartal Belediyesinden yapılan açıklamada, sivrisineklere yönelik mücadelede insan ve çevre sağlığına önemli boyutlarda zararları olan "sisleme" yöntemiyle yapılan ilaçlamaların Kartal'da uygulanmadığı belirtildi.
İlaçlama ekiplerinin mahallelerde bulunan çöp konteynerlerini, eski su kuyularını, haşerelerin ürediği binaların kullanılmayan kısımlarını detaylı şekilde ilaçlandığı anlatılan açıklamada, halen Kartal'ın 20 mahallesinde 2 bin 746 adreste, çoğunluğunu depo, inşaat temeli, varil, kuyu, fosseptik, lagar gibi üreme yerlerinin oluşturduğu 3 bin 408 kaynakta, 3 ekiple larva mücadelesi yürütüldüğü kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Altınok Öz, ilçede araçların üzerine yerleştirilen ilaçlama makinalarıyla "sisleme" olarak tabir edilen yöntemle yapılan gece ilaçlamalarını, insan sağlığına ve doğaya zararlı olduğu için yapmadıklarını bildirdi.
Sivrisinek ve diğer uçkunlarla kalıcı ve etkin mücadelenin, üreme kaynaklarının yok edilmesinden ve larva safhasında üremelerinin engellenmesinden geçtiğini aktaran Öz, "Bu mücadeleyi de Kartal Belediyesi olarak sivrisineklerin larva dönemlerinde, yumurta bıraktıkları ya da yumurta bırakma ihtimali olan ortamlarda insan sağlığını ve doğayı etkilemeyecek şekilde çalışmalar yaparak yürütüyoruz" ifadesini kullandı.
Öz, söz konusu canlıların, yumurtalarını durgun su birikintilerine bıraktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bizim çalışmalarımız öncelikle bu alanların ıslah edilmesidir. Uçkunların üreme alanlarında yürüttüğümüz larva mücadelesini, uçkunların üreme mevsimleri boyunca devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızdan ilaçlama konusunda çok sayıda şikayet geliyor, her ne kadar bu konuda şikayet gelse de sinek için insan sağlığını riske atamayız." - İstanbul
Son Dakika › Yerel › Kartal'da Haşerelerle Mücadele - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?