Kastamonu'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı

Kastamonu\'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı

Kastamonu'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi işbirliği konferansı gerçekleştirildi.

15.05.2013 09:38

Kastamonu'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi işbirliği konferansı gerçekleştirildi.

Üniversite ve sanayi toplumunda görülen eksikliklerin giderilmesi için öneriler geliştirilmesi ve yetkili kurumlar başta olmak üzere ilgili taraflarla paylaşılması ve bir yol haritası çıkarılması amacıyla Kastamonu Üniversitesinde Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği paneli düzenlendi. Paneli Kastamonu'dan pek çok özel sektör yatırımcısı ve STK üyesi takip etti. İşbirliğinin gerekliliği ve yöntemleri ve ortaya çıkan projelerin finanse edilmesi konularının tartışıldığı toplantıya Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfin Anzerlioğlu, Emniyet Müdürü Sami Uslu, PMYO Müdürü Osman Turfan ve çok sayıda kurum müdürleri katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) işbirliğinde Kastamonu Üniversitesi Merkez Kafeteryada düzenlenen konferansta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SAN-TEZ sanayi tezleri ve Teknogirişim destek programları, TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları ve KOSGEB Destek programları ele alındı. Konferansta konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, teknoloji üretmenin bilimin fonksiyonlarından bir tanesi olduğunu belirterek, hiç bir şeyin tek taraflı olmadığını söyledi. Bakanlık-Üniversite-Sanayi işbirliğinde üretilen projelerin büyük eksiklikleri gidereceğini ifade eden Rektör Aydın, "Bizde taşrada yaygınlaştırılmış destek programları yoktu. Ankara ve İstanbul'daki çevrelerde bulunuyordu. Sadece oradakileri ilgilendire projeler oluyordu. Taşraya aksetmesi olmuyordu" dedi.

Bazı alışkanlıkların yıkılmasını gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Seyit Aydın, "Bunları yıkarken çok büyük engellerle karşılaşıyoruz. Her şey fiziki imkanlarla olmuyor. Ahlaki engelleri aşamazsak bazı hedeflere ulaşmamız çok zor. İnşallah bu problemler aşılacak. Bunun içinde çalışmalar tüm hızıyla yürütülüyor.Biz bu programların hayra vesile olmasını temenni ediyoruz. Üniversite ile sanayi kuruluşlarının hep bir araya gelmesi konuşuldu. Fakat şimdiye kadar herhangi bir icraata dökülmesi olmadı" diye konuştu.

Kastamonu İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne Cafer Açıkel ise, programa katılanlara teşekkür ederek, desteklerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından uzmanlar tarafından desteklemeler hakkında davetlilere bilgiler verildi. Daha sonra davetlilerin soruları yanıtlandı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement