Kaya Tuncer Müzede Anılacak - Son Dakika
Yerel

Kaya Tuncer Müzede Anılacak

Kaya Tuncer Müzede Anılacak

ESBAŞ ve Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum işadamı Kaya Tuncer'in anısına Uzay Kampı Türkiye'de kurulan müze törenle açıldı.

02.07.2013 10:47  Güncelleme: 10:50

ESBAŞ ve Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum işadamı Kaya Tuncer'in anısına Uzay Kampı Türkiye'de kurulan müze törenle açıldı.

ESBAŞ (Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.) ve Uzay Kampı Türkiye'nin kurucusu merhum işadamı Kaya Tuncer'in anısına Uzay Kampı Türkiye'de kurulan müze törenle açıldı. Açılış kurdelesini ABD Büyükelçisi Francis J.Ricciardone, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer ve Yunan-Amerikalı işadamı Michael Parlamis birlikte kesti.

Uzay Kampı Türkiye'nin proje ve kuruluş aşamalarından başlanarak Kaya Tuncer'in hayatı boyunca gösterdiği büyük gelişimin fotoğraf, yazı ve görsel açıklamalarla anlatıldığı müze düzenlenen törenle açıldı. Kaya Tuncer'e ithafen "Vizyon Sahibi Bir İnsan" isminin verildiği müzede, kampı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, öğretmenlerin ve NASA astronotlarının Kaya Tuncer'e ilettikleri tebrik yazıları, ilgili dönemlere ait gazete haberleri ve fotoğraflar sergileniyor. Farklı ülkelerden öğrencileri Uzay Kampı Türkiye'de biraraya getirerek dünya barışına yaptığı katkıyla tanınan Kaya Tuncer'e, bu hayırsever çalışmalarından dolayı Ulusal Etnik Örgüt Koalisyonu Vakfı tarafından 2004 yılında verilen Ellis Adası Şeref Madalyası da Kaya Tuncer ve eşi Mary Tuncer'in fotoğraflarıyla birlikte müzenin girişinde sergileniyor.

Kaya Tuncer'in Uzay Kampı Türkiye'yi dünya gençliğine armağan ettiğini söyleyen 50 yıllık eşi, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer; "Ünlü bir Amerikalı'nın sözü der ki; 'Bazı insanlar her şeyi olduğu gibi görür ve 'neden' diye sorarlar. Ben ise her şeyi asla olmadığı biçimde hayal eder ve 'neden olmasın' diye sorarım..' Kaya Bey; vizyonuyla ve çalışkanlığıyla daima dünyayı daha iyi bir yer yapmaya çalışan birisiydi" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaya Tuncer Müzede Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement