Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kayak Merkezlerinde Son Durum

08.03.2012 11:29

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 154, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 210 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 154, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 210 santimetre olarak ölçüldü.

Aralıklarla kar yağışının etkili olduğu Palandöken'de farklı ülkelerden gelen turistler kayak yapmanın keyfini çıkarıyor.

Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte organizasyon olduğu dönemlerde doluluk oranlarının da fazla olduğunu belirterek, otelin yüzde 30 dolu olduğunu söyledi.

Bütün pistlerde kayak yapılabildiğini vurgulayan Mutlutürk, "Yeni organizasyonlar bekliyoruz. Bütün pist ve liftler açık. Kayak merkezinde kış turizminin devam etmesi için biz de kampanya başlattık. Kayak için gelecek müşterilerimiz için yüzde 30 indirim yaptık. Gerçekten pistlerimiz harika" dedi.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde son yağan karla birlikte ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 210 santimetreye ulaştı.

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, yoğun kar yağışının ardından 9 pistin 7'sinde kayak yapıldığını ifade ederek, kar yağışı ve tipi nedeniyle iki kar ezme makinesiyle pistlerde kar ezme çalışması yapıldığını söyledi.

Eroğlu, "Bu sezon çok kar yağması bizi mutlu ediyor. İnşallah Nisan ayı sonuna kadar gelen kayakseverlere kayağın keyfini doyasıya yaşatırız" diye konuştu.

Bu arada, otellerde doluluk oranı Ce-Mar Toprak Otel'de yüzde 85, Çamkar Otel'de yüzde 80, Kar Otel'de yüzde 65, Alpina Konaklarında ise yüzde 50 olduğu bildirildi.

(AYZ-HD-MİS- - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayak Merkezlerinde Son Durum - Son Dakika


Advertisement