Kaymakam Bulgurlu, "Okur Yazar Olmayan Kimse Kalmayacak" - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Bulgurlu, "Okur Yazar Olmayan Kimse Kalmayacak"

Kaymakam Bulgurlu, "Okur Yazar Olmayan Kimse Kalmayacak"

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü etkinliklerinde konuşan Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "2013 yılında düzenlenecek 8 Eylül Dünya Okuma Yazma gününde Manavgat'ta bir tane bile okur yazar olmayan vatandaşımızın kalmaması"...

08.09.2012 15:36

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü etkinliklerinde konuşan Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "2013 yılında düzenlenecek 8 Eylül Dünya Okuma Yazma gününde Manavgat'ta bir tane bile okur yazar olmayan vatandaşımızın kalmaması için her şeyi yapmalısınız" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu etkinliklerde yaptığı konuşmada, "8 Eylül 2008 tarihinden bugüne 'Türkiye Okuyor' ve 'Ana Kız Okuldayız' kampanyaları kapsamında 70 okuma ve yazma kursu açılmış, 42 erkek, 547 kadın olmak üzere toplam 589 vatandaş okuma yazma öğrenmiştir. 67 adet okuma yazma I.kademe seviye tespit sınavı ile 907 erkek, 2 bin 892 kadın olmak üzere toplam 3 bin 799 vatandaşa okur yazarlık belgesi verilmiştir" dedi.

Manavgat'a dışarıdan yoğun göç olduğu için okuma yazma bilmeyen oranının arttığını belirtenGeyikoğlu, "Köy muhtarları ve okul müdürleri ile alan taraması yaptık. Alan taraması sonucu bin 50 okuma yazma bilmeyen ve okuma yazma öğrenmek istiyorum diyen vatandaş tespit ettik" dedi.

Manavgat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çağlayan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinliklere İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Bal, İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, müdür yardımcıları, Kavaklı Mahallesi Muhtarı Mehmet Coşluoğlu, Gündoğdu Düriye Duran İlköğretim Okulu Müdürü Zeynep Sakarya, Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfında Engelliler Sorumlusu Guddusi Aydın ve en çok kitap okuyan 5 öğrenci katıldı.

Okuma yazma kursuna katılanlar arasında yer alan işitme engelli Musa Kaynar'a belgesini veren Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Kaynar'ın okuma azim ve gayretinin herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

Antalya'da okullar arasında düzenlenen kitap okuma yarışmasında Antalya birincisi olan Turgut Şen, Anadolu Lisesi öğrencisi Alime Arslan ile Gündoğdu Düriye Duran İlköğretim Okulu öğrencileri Eşref Çatal, Mesut Arıkan, Fatma Bezci, Emine Uzun ve okul müdürü Zeynep Sakarya'ya Kaymakam Bulgurlu kitap hediye etti - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Bulgurlu, 'Okur Yazar Olmayan Kimse Kalmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement