Kaymakam Kaya'dan Yıl Sonunu Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Kaya'dan Yıl Sonunu Değerlendirmesi

Kaymakam Kaya\'dan Yıl Sonunu Değerlendirmesi

Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, basın mensuplarıyla yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.

20.12.2016 10:10

Adıyaman'ın Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, basın mensuplarıyla yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarına ilçede yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Kaya Kahta ilçesinde yapılan hizmet ve projeleri anlatarak, " 130 bin nüfuslu bir ilçeye sahibiz. Yanı başımızda olan Gerger, Sincik ve Samsat gibi ilçelerin sağlık ihtiyaçları noktasında başvurduğu bir ilçeye sahibiz. Hastane de kalan refakatçıların kalabileceği ve bir takım ihtiyaçlarını giderebildiği bir yer ihtiyacı var. Bundan dolayı Kahta Devlet Hastanesi Başhekimimiz yapmış olduğu çalışmaları bizimle paylaştı. Bununla alakalı olarak belediyemiz hastanemizin karşısında olan taşınmazının devlet hastanemize tahsisi ile ilgili imar çalışmalarını yaptı. Bundan sonra devlet hastanemiz bu konudaki talebini Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğüne iletti ve tahsisi gerçekleşti. Yine belediye başkanımız, çok kıymetli olan bir alanda kamu hizmeti için vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek adına buradaki yerin devlet hastanemize devri konusunda gerekli imar değişikliğini yaptı. Yaklaşık 2 milyon lira ödeneğe ihtiyacı var. Burada misafirhane yapılacak. Belki de ruh ve sinir hastalıkları bölümü olabilir. Bununla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı. İnşallah 2017 yılında ihalesi yapılacak.

Biliyorsunuz Kahta Fen Lisesi yapılıyor. Burada yurt ihtiyacını karşılamak için 100'er kişilik erkek, 100'er kişilik kız olmak üzere toplam 200 kişilik 2 yurt yapılacak. Burada açık spor kompleksi ve kapalı halı sahamız olacak.

İbrahim Halil Ziyareti civarında ilk etapta 62 dönümlük bir arazinin projelendirme çalışmalarına başladık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Sosyal Hizmetler binaları ayrı yerlerde hizmet veriyordu. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için şuandaki Sosyal Yardımlaşma Vakfının olduğu yerde iki kurumumuza da hizmet verecek bir bina yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

Baraj kenarında uygun görülen bir yerde DSİ tarafından bir mesire alanı yapılması planlanıyor. Bu konuda gerekli çalışmalar yakında başlayacak.

Karayolunda ki meydan projesi ile ilgili olarak trafikle ilgili bir takım endişelerden dolayı projeye tekrar bakılıyor. İlçeye zarar vermeyecek şekilde en güzel bir şekilde yapılması için proje çalışmaları devam ediyor.

Bizim 102 tane köyümüz var. Bu köylerin yaklaşık 40 tanesinde kanalizasyon var. Büyük Çay Projesi kapsamında 30 köyümüz vardı. Bu 30 köyün kanalizasyon ihalesi yapıldı. Bizde bu sene özel idare 2017 programında yaklaşık 8 tane köyün kanalizasyonu yapılacak. Bizden KÖYDES'ten 8 tane yaptığımız zaman kanalizasyonsuz köyümüz kalmayacak.

Yatılı Hafızlık Kuran Kursu ile ilgili tahsis işlemlerine başladık. Yazışmalarımızı yaptık. Kuran Kursumuz için barajın kenarında 10 dönümlük bir yer tahsis edildi.

Pirketçiler olarak bilinen civarda 40 dönümlük bir arazimiz bulunmakta. Orada da TOKİ'den 400 konut yapılması konusunda ki taleplerimizi ilettik.

Ebu Sadık karşısında bir kafe, restoran ve şelale projemiz var. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapmayı düşünüyoruz. Bu proje ve hizmetlerin faaliyete geçmesi konusunda emeği geçen bakanlarımıza, milletvekillerimize, valimize, belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize ve AK Parti ilçe başkanına teşekkür ederim" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Kaya'dan Yıl Sonunu Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement