Kaymakam Nebioğlu Besi Çiftliğini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Nebioğlu Besi Çiftliğini Gezdi

Kaymakam Nebioğlu Besi Çiftliğini Gezdi

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, ilçenin ilk ve tek büyükbaş hayvan üretim çiftliğini ziyaret etti.

05.06.2012 13:27

Gaziantep'in Araban ilçesi Kaymakamı Emre Nebioğlu, ilçenin ilk ve tek büyükbaş hayvan üretim çiftliğini ziyaret etti.

Kaymakam Nebioğlu ile beraberindeki Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abuzer Bozkurt, Araban İlçe Özel İdare Müdürü Vahit Ersert, ilçeye bağlı Karacaören köyünde kurulan etlik büyükbaş besi çiftliğini ziyaret edip, işletmecilerden çiftlik hakkında bilgi aldılar. Kaymakam Nebioğlu, genç girişimcileri ilçenin ilk ve tek etlik dana besi çiftliği kurdukları için tebrik ederek, "İlçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak böyle tesislerin tesisi ve üretimi aşamasında Kaymakamlık olarak size ve başka girişimciler olursa imkanımız ölçüsünde destek vermeye hazırız" dedi.

Çiftlik ortaklarından Hasan Doğan da Nebioğlu'na, "Devlet desteği almadan üç ortak olarak tamamen kendi imkanlarımızla 650 adet etlik dana kapasiteli çiftliğe ilk etapta Avusturya'dan 55 adet simental etlik dana getirdik. Haziran ayı sonuna kadar da 80 adet daha simental etlik dana getirterek, toplam 135 dana ile ilçenin ilk ve tek çiftliğinde besiciliğe başlayacağız. En kısa zamanda toplam dana sayısını 650'ye çıkararak üretim ve satış aşamasında ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

Kaymakam Nebioğlu, etlik danaların hijyenik bir ortamda beslenmesinden dolayı çiftlik ortakları İbrahim Güngör, Hasan Doğan ve Emre Güngör'e teşekkür ederek, çiftlikten ayrıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Nebioğlu Besi Çiftliğini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement