Kaymakçı İlçe Olmakta Kararlı: "Kaymakçı Kaymakamlığı'nın Binası Bile Hazır" - Son Dakika
Yerel

Kaymakçı İlçe Olmakta Kararlı: "Kaymakçı Kaymakamlığı'nın Binası Bile Hazır"

Kaymakçı İlçe Olmakta Kararlı: "Kaymakçı Kaymakamlığı\'nın Binası Bile Hazır"

Ödemiş'in nüfus bakımından en kalabalık beldesi Kaymakçı'da belediye ilçe olmak için hazırlık ve girişimlerini sürdürüyor.

04.06.2012 16:11

Ödemiş'in nüfus bakımından en kalabalık beldesi Kaymakçı'da belediye ilçe olmak için hazırlık ve girişimlerini sürdürüyor. Kaymakçı'da kaymakamlık, ilçe emniyet müdürlüğü ve diğer devlet dairelerinin binalarının hazır olduğunu belirten Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, devam eden projeleri de ilçe gibi düşünerek ele aldıklarını ifade etti.

Derede yapılan islah çalışmalarının yanı sıra ilçe içinden geçen Ödemiş- Kiraz karayolunun kilittaş ile kaplanması için çalışma başlatılacağını ifade eden Güler, "Kaymakçı önümüzdeki günlerde şantiye halini alacak. Karayolları'nın desteğiyle beldemizin girişinden çıkışına kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik bölüm kilit taş ile kaplanarak modern bir görünüm yakalanacak. Beldemize 4 park daha inşa edeceğiz. Atıl durumda bulunan gazinoyu ve çevresini sosyal tesis haline getirerek çay bahçesi olarak hizmete sunacağız. Kilit taş çalışmaları konusunda desteğini esirgemeyen Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu projelerin yanı sıra ilçe olmak için tesis olarak da hazır olduklarını kaydeden Güler, "Beldemizin ilçe haline gelmesi için herşeyimiz hazır. Şu an kullanılmayan önemli büyüklükte binalar var. Kaymakamlık, ilçe emniyet müdürlüğü için binalarımız hazır. Diğer devlet dairelerimize ev sahipliği yapacak tesislere sahibiz. Geçen ay Çaylı Belediyesi'nde yapılan meclis toplantısında Kaymakçı'nın ilçe olması halinde Çaylı'nın da buraya bağlanması için karar alındı. Köylerimizden ve muhtarlarımızdan da ilçe olma hedefimize destek var. Çaylı beldemiz ve diğer köylerimizle birlikte yaklaşık 20.000 kişilik bir ilçe olacak Kaymakçı. İzmir'in 35 projesi arasında 35 ilçe de var. Bu konuda Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'dan ilgi ve destek bekliyoruz. Sayın Yıldırım'ı Kaymakçı'nın fahri hemşehrisi ilan ettik" dedi.

Kaymakçı'nın önemli bir geçiş noktasında bulunduğuna dikkati çeken Güler, "Şu anda beldemizde kurulması planlanan cezaevinde ihale aşamasındayız. Projedeki arıtma tesisi ve kanal sorunu da çözüldü. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılarak kısa süre içinde çalışmalar başlayacak. Cezaevi buraya büyük hareketlilik getirecektir. Ekonomik olarak da olumlu etkileri olacaktır. Bunun dışında geçen hafta beldemizdeki Organize Sanayi Bölgesi için yapılan toplantıyı da takip ettik. EBSO başkanı Sayın Ender Yorgancılar'a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Organize Sanayi'de de süreç hızlanırsa beldemiz ve çevre ilçeler için büyük bir istihdam kaynağı ortaya çıkacak. Organize sanayi ve cezaevi de ilçe olan Kaymakçı'nın büyük gücü olacaktır. Ayrıca Muhtarlar Derneği başkanımızın kurulması hedeflenen Küçük Menderes ilinin merkezinin Kaymakçı olması konusundaki görüşlerini de destekliyoruz. İl olursak il merkezi olmaya da hazırız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakçı İlçe Olmakta Kararlı: 'Kaymakçı Kaymakamlığı'nın Binası Bile Hazır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement