Kayseri'de Endonezya Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Endonezya Fahri Konsolosluğu Açıldı

Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Agustini: "Endonezya ve Türkiye'de hem ekonomik hem ticari anlamda çok büyük potansiyel var. Açılan fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağını ümit ediyorum"

03.09.2013 14:05

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, "Endonezya ve Türkiye'de hem ekonomik hem ticari anlamda çok büyük potansiyel var. Açılan fahri konsolosluğun iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağını ümit ediyorum" dedi.

Agustini, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda Endonezya Kayseri Fahri Konsolosluk Ofisi açılışı nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Temmuz ayında Endonezya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono'nun kararıyla Tahir Nursaçan'ın Endonezya Kayseri Fahri Konsolosu olarak atandığını söyledi.

Endonezya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Agustini, ekonomik, ticari, kültürel ve bilimsel alandaki iş birliğinin yeterli düzeyde olmadığını ve daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kayseri'de, İstanbul ve İzmir'in ardından Türkiye'deki üçüncü fahri konsolosluğu kurduklarını belirten Agustini, yakında Antalya'da da ofis açma çalışmaları olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Endonezya ve Türkiye'de hem ekonomik hem ticari anlamda çok büyük potansiyel var. Açılan fahri konsoloslukların iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracağını ümit ediyorum. Endonezya Kayseri Fahri Konsolosluğu'nun da bu ilişkilerin artmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Törene katılan herkese teşekkür ediyorum."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü olarak Kayseri'de Endonezya Fahri Konsolosluğunun açılmasından dolayı çok memnun olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de Slovenya Fahri Konsolosluğunun açıldığını hatırlatan Düzgün, "Kayseri gerçekten en hızlı gelişen kentlerin başında geliyor. Gerek ticareti gerek sanayisisi, giderek artan kültür, turizm, tarım sektörü ile Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Endonezya dünyanın en büyük ülkelerinden birisi. 250 milyon nüfusu ile dünyanın en fazla nüfusuna sahip ülkeler arasında yer alıyor. Böylesine büyük ve ciddi bir ekonomik potansiyele sahip Endonezya ile ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi adına açılan fahri konsolosluğu son derece önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Endonezya Kayseri Fahri Konsolosu Tahir Nursaçan da böylesi önemli bir göreve layık görülmüş olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Türk özel sektörünün üretkenliği ve yeni pazarlara açılım gayretlerini artırması, Türkiye ile Endonezya arasındaki ekonomik ilişkileri ve işbirliğini kolaylaştırıcı ve teşvik edici unsurlar olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Endonezya Fahri Konsolosluğunun açılışı yapıldı. Törende Vali Düzgün, Büyükelçi Agustini'ye kilim hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Endonezya Fahri Konsolosluğu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement