Kayseri İl Müftülüğü Hacı Adaylarını Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

Kayseri İl Müftülüğü Hacı Adaylarını Bilgilendirdi

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, Bu Yıl Hacca Gidecek Hacı Adaylarını Bilgilendirdi

07.06.2010 15:09

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, bu yıl hacca gidecek hacı adaylarını bilgilendirdi.

Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek, bu yıl hacca gidecek adayların Türkiye genelinde 74 bin kişi olarak belirlendiğini belirtti. İşlek, 74 bin hacı adayından Kayseri'nin kontenjanının bin 431 kişi olarak belirlendiğini söyledi. Belirlenen kontenjanların yüzde 60'ını diyanetin, yüzde 40'ının da acenteler tarafından götürüleceğini dile getiren İşlek, hacı adaylarının müftülük tarafından belirlenen acenteler dışında başka birilerine itimat etmemelerini tavsiye etti.

Vatandaşların diyanet ya da acentelere kayıt yaptırabilmeleri için Kayseri Müftülüğü'ne gelerek kayıt yaptırabileceklerini ifade eden İşlek, 'Hacı adaylarının il müftülüğünden diyanetle ya da acenteyle gitmek istediğini belirtmesi gerekiyor. Hacı adayı tercihini yaptıktan sonra ellerine belge veriliyor. O belge sadece bir defa veriliyor ve bir daha değiştirilmiyor. Hacı adayları iyice düşünüp karar versin. Kayıtlarımız 17 Haziran'a kadar devam ediyor' dedi.

Hacı adaylarının üç tip organizasyonla kutsal topraklara götürüldüğünü kaydeden İşlek, şunları söyledi:

'Normal tip hacı adayları 2 bin 465 ila 2 bin 295 avro, müstakil tip adaylarının 3 bin 550 ila 4 bin 090 avro ve otel tipi adaylar da 5 bin 100 ila 12 bin 750 avro arasında fiyatla kutsal topraklara götürülüyor. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız Umre'ye gidebiliyor. Şu an Umre'ye gitmek için çok sayıda müracaat var. Ramazan Umresi programlarımız da başladı. 30 günlük Ramazan Umresi, bin 090 ila bin 550 avro, 20 günlük Ramazan Umresi bin 250 ila bin 340 avro, 15 günlük Ramazan Umresi ise 880 ila bin 225 avro arasında değişiyor.'

Üç aylar konusunda da vatandaşlara uyarıda bulunan İşlek, '13 Haziran pazar günü üç ayların başlangıcı. O gün oruç tutmak isteyenler sabah ezanına kadar yeyip içebilirim diye düşünmesinler. Takvimde yazıyor imsak saat kaçtaysa o saatte başlar oruç. İmsak saati farklı bir saat, ramazandaki sahurla karıştırmasınlar.' diye konuştu. Son olarak 17 Haziran'n Regayip Kandili olduğunu hatırlatan İşlek, 'Şimdiden tüm İslam aleminin kandili mübarek olsun' dedi.

(EMİ-İÇR-MHD) - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri İl Müftülüğü Hacı Adaylarını Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement