Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 64. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 64. Yılı

26.01.2012 17:21

Kars'ta, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 64.yılında düzenlenen törenle anıldı.

Kars'ta, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 64. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Anma töreni kapsamında, Gar binası bahçesindeki anıta Vali Yardımcısı Murat Demirci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer yetkililer çelenk koydu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, buradaki törenin ardından Kültür Müdürlüğünde düzenlenen töplantıda yaptığı konuşmada, Kazım Karabekir Paşa'nın, Atatürk'ün silah arkadaşı olduğunu söyledi.

Bozkuş, "Kazım Karabekir Paşa 1918'de 1'nci Kafkas Kolordu Komutanı ve 1919-1921'de 15'nci Kolordu ile Şark Cephesi Komutanı olarak Ruslar ve Ermeniler'i saf dışı etmiştir. Moskova ve Kars Antlaşmaları ile de bugünkü Doğu sınırımızın kesin olarak çizilmesinde rol oynamıştır" dedi.

Tören, şiirlerin okunması ve Kazım Karabekir Paşa'nın askeri kişiliğini anlatan slayt gösterisiyle sonaerdi.

- KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazım Karabekir Paşa'nın Ölümünün 64. Yılı - Son Dakika


Advertisement