Keçiören'de Bosna Hersek Gecesi - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Bosna Hersek Gecesi

Keçiören\'de Bosna Hersek Gecesi

Keçiören Belediyesi 4.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin yirmi üçüncü gecesine Bosna Hersek konuk oldu.

12.08.2012 10:34

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin yirmi üçüncü gecesine Bosna Hersek konuk oldu. Birbirinden güzel ilahilerin seslendirildiği gecede Srebrenica soykırımını anlatan fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

Dünya ülkelerini Keçiören'de buluşturan 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin yirmi üçüncü gecesine Bosna Hersek misafir oldu. Gecede seslendirilen ilahiler, katılımcıları mest etti. Bosna Hersek Gecesi'ne Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmar Alagic, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri, Bosna Hersek'ten gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı

Ak, Bosna Hersek ile Türkiye'nin bir bütün olduğunu vurguladı. Srebrenica'da yaşanan katliamı da unutmamak ve unutturmamak için alanda fotoğraf sergisi açıldığını belirten Başkan Ak, "Dünya'nın evi Keçiören'de Bosna Hersek'i misafir ediyoruz. Bosna Hersek ile yüzyıllara dayalı bir ilişkimiz var. Oraya gittiğinizde Saraybosna'yı, Gorajde'yi, Mostar'ı gördüğünüz zaman sanki Anadolu'nun güzel bir şehrinde bulunuyormuşsunuz gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Onlar bizim bir parçamız, bizim kardeşlerimiz. Tarihimiz itibariyle belli bir dönem ortak yaşadığımız aynı şeyleri paylaştığımız kardeş ülkemiz. Onları burada ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Srebrenica'da yaşanan soykırımın bir anması olarak o bölgeden fotoğrafların olduğu sergiyi açıyoruz. Orada yaşanan katliamı unutmamak ve unutturmamak için böyle bir sergiyi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı, Alagic de yaptığı konuşmada Keçiörenlileri Teşan'a davet etti. Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki geçmişten gelen dostluğa değinen Alagic, "Bize gösterilen sıcak ilgi ve yakın misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz.

Burada kendi kültürümüzü tanıtmaktan dolayı mutluyuz. Bize bu fırsatı verdikleri için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Ljepoja ise konuşmasında Keçiören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne dört yıldır katılmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Keçiören Belediyesi'nin Bosna Hersek'teki belediyelerle yakın ilişkilerde bulunmasının çok önemli olduğunu ifade eden Büyükelçi Ljepoja, etkinliklerin her sene daha da güzel olduğunu söyledi. Büyükelçi Ljepoja kendilerini misafir ettiği için Keçiören Belediye Başkanı

Ak'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Büyükelçi Ljepoja'ye ve Bosna Hersek Teşan Belediye Başkan Yardımcısı Alagic'e teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Ljepoja ile Teşan Belediye Başkan Yardımcısı Alagic de Başkan Ak'a çeşitli hediyeler verdi.

Bosna Hersek Gecesi'nde Elçi İbrahim Paşa İlahi Grubu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Teşan Müzik Topluluğu'nun sahne aldığı gecede sanatçı Orhan Çakmak da Elçi İbrahim Paşa İlahi Grubu ile birlikte ilahiler söyledi. Dedo Hacıethemovic ise Bosna Hersek gecesinde Sevdalinka şarkıları okudu. Gecenin sonunda protokol üyeleri birlikte Srebrenica soykırımını anlatan fotoğraf sergisinin ve Bosna Hersek Evi'nin açılışını yaptı. Katılımcılar daha sonra birlikte fotoğraf sergisini gezdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Bosna Hersek Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement