Keçiören'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Keçiören'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Keçiören\'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Keçiören Belediyesi'nin Nevruz Bayramı coşkusu, Gençlik Parkı'ndaki kutlamalarla devam etti.

24.03.2013 12:27

Keçiören Belediyesi'nin Nevruz Bayramı coşkusu, Gençlik Parkı'ndaki kutlamalarla devam etti. Türksoy Nevruz Şenlikleri'ne 18 ülkeden 250'nin üzerinde sanatçı katıldı.

Gençlik Parkı'nda düzenlenen Türksoy Nevruz Şenlikleri'ne Keçiören Belediyesi de destek verdi. Şenlikler geleneksel Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Ardından Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak birlikte demir dövdü. Şenliklere büyükelçiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN

MESAJ GÖNDERDİ

Etkinlikte, yoğun programı nedeniyle Nevruz kutlamalarına katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj da okundu. Başbakan Erdoğan mesajında, bolluk ve bereketin işareti, geleneklerin, göreneklerin ve inançların sergilendiği Nevruz'un, insan ruhunun tabiattaki uyanışıyla birlikte kutlandığı bir bayram olduğunu belirtti. Bütün bayramların dini ve milli bir inançtan, o toplumu ilgilendiren ortak bir hatıradan, geleneklerden, duygulardan ve tabiattan doğduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar bu özelliği ile millet bağını güçlendiren en önemli unsurlardan biridir. Baharın gelişinin kutlandığı bugün de böyle bir gelenektir. Nevruz Türk toplulukları arasında asırlar öncesinden günümüze kadar farklı şekillerde, ama aynı ruhla hala kutlanmaktadır. Böylece bu kadim gün Türk dünyasına ortak kültür mirası olarak intikal etmiştir. Bolluk ve bereketi temsil eden Nevruz şuurunun, yüreğimizdeki sevgiyi, birlik ve beraberliği canlı tutması hepimizin temennisidir. Bu düşüncelerle Nevruz Bayramı'nı gayesine uygun olarak huzurun, birlik ve beraberliğin evrensel ölçülerde gerçekleştirilmesine katkıda bulunması temennisiyle kutluyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

250'DEN FAZLA SANATÇI ŞENLİKLERE KATILDI

Açılış konuşmasına Nevruz Bayramı'nı kutlayarak başlayan Kaseinov, Nevruz'un insan ve doğa ilişkisini ortaya koyan, birleştirici ve yakınlaştırıcı bir bayram olduğunu söyledi. Avrasya coğrafyasında yaşayan pek çok halkın Nevruz'a kendi ulusal motiflerini verdiğini belirten Türksoy Genel Sekreteri, "Yeniliğin, iyiliğin, aydınlığın, sıcaklığın, hoşgörünün ve bağışlamanın adı olan Nevruz, insana umut, yaşama sevinci, huzur ve barış getiren bir bayramdır" dedi. 20.yaşını kutlayan Türksoy'un bu yıl Türkiye'nin 20 iline Nevruz coşkusunu götüreceğini ifade eden Düsen Kaseinov, "18 farklı ülkeden gelen 250'den fazla sanatçımız tanıştılar, kaynaştılar ve bize bayram havası yaşatacaklar. Nevruz bu açıdan bizim için biraraya gelme, kucaklaşma, sevinme günüdür" diye konuştu.

BİRLİKTELİĞİMİZ SINIRLARI AŞIYOR

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Türksoy'un Nevruz kutlamalarını Avrasya dışındaki farklı kıtalarda, farklı bölgelerde kutlanmasını sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bunun için Türksoy Genel Sekreterine gayretlerinden, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz her yıl düzenli olarak Nevruz kutlamalarına katılıyoruz.

Hem Keçiören Belediyesi olarak hem de Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak bu kutlamaların yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz.

Sadece belli bölgelerde değil, belli şehirlerde değil,

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde, yörelerinde de Nevruz kutlamalarının yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Nevruz'u baharın başlangıcı, tabiatın uyanışı olarak algılarken, aynı zamanda kardeşliğimize, birliğimize beraberliğimize büyük katkı sağlamasını diliyorum." Nevruz Bayramı benzeri ortak kutlamaların ülkeler arasındaki birlik ve beraberliği ön plana çıkardığını kaydeden Başkan Ak, "Sınırlar vardır belki ülkeler arasında, ama bu sınırları aşan gönül, kültür, dil birliktelikleri hiçbir sınır tanımıyor. Dolayısıyla biz bu sınır tanımazlığın içerisinde tek bir millet, tek bir kültüre sahip insanlar olarak, birlik ve beraberliğimizi her daim diri tutmamız

ve birlikte hareket etmemiz gerekliliğini de burada vurgulamak istiyorum" dedi. Başkan Ak, konuşmasını "Nevruz'unuzu kutluyorum ve Nevruz'un tüm bu coğrafyamıza, Avrasya bölgesindeki tüm kardeşliklere katkı sağlamasını diliyorum" diyerek tamamladı.

NEVRUZ KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Ankara Vali Yardımcısı Uçar da, Nevruz'un dünyanın birçok yöresinde özellikle Türkler tarafından kutlanan bir bayram olduğunu dile getirerek "Biz kardeşiz. Bizim ortak bir kültürümüz var. Bu coşku bizim birliğimizi bütünlüğümüzü kardeşliğimizi ve iyi dileklerimizi hayata geçirmek için bir vesile" dedi. Nevruz'un bir "kardeşlik günü" olduğunu söyleyen Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın ise, "Nevruz insanlar arasındaki ilişkilerin yakınlaşması, dostluğun pekişmesi, kardeşliğin gelişmesi konusunda büyük bir katkıda bulunuyor" diye konuştu.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Tataristan, Tıva Cumhuriyeti, Tacikistan, Kırım ve Uygur Özerk Bölgesi'nden gelen sanatçıların bulunduğu ekipler geleneksel halk dansları gösterileri sundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Keçiören'de Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement