Kendini İyi İfade Edebilen Gençler Yetiştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Kendini İyi İfade Edebilen Gençler Yetiştiriliyor

Kendini İyi İfade Edebilen Gençler Yetiştiriliyor

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel Sanko Koleji öğrencileri, Türkiye Özel Okullar Birliği’nin desteği ve Etkin Hitabet’in organizasyonu ile gerçekleştirilen 2. Türkiye Münazara Kampına katıldı.

18.02.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Özel Sanko Koleji öğrencileri, Türkiye Özel Okullar Birliği'nin desteği ve Etkin Hitabet'in organizasyonu ile gerçekleştirilen 2. Türkiye Münazara Kampına katıldı. Özel Sanko Liseleri, 37 öğrencisiyle Türkiye Münazara Kampı'nda en yüksek katılımcı okul olarak yer aldı.

Türkiye genelinden 16 okulun 150 öğrencisinin katılımıyla Antalya Topkapı Wow Place'de düzenlenen kampa Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi, Özel Sanko Koleji, İzmir Türk Koleji, Amerikan Kültür Koleji, Şişli Terakki Lisesi, Emine Örnek Koleji ve Gaziantep Kolej Vakfı'nın da aralarında bulunduğu okullar katıldı. Kampta genç katılımcılar temel münazara, etkin hitabet, girişimcilik ve inovasyon gibi alanlarda çeşitli eğitimler aldı. Ayrıca diğer okul ve şehirlerden gelen öğrencilerle kaynaşma ve tanışma imkanı buldu.

TRT spikerlerinden Salih Uzuner'den bir gün boyunca Diksiyon ve Hitabet eğitimi alan öğrenciler, kendilerini daha iyi ve etkili bir biçimde ifade etmenin yolunu eğlenerek keşfetti. Kamp programında ayrıca konuşmacılar deneyimlerini paylaşarak önerilerde bulundu. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun "Başarıya Giden Yol" konulu sunumu, Prof. Dr. Erhan Erkut'un Girişimcilik ve İnovasyon semineri öğrencileri kariyer planları, üniversite ve bölüm tercihleri konusunda da aydınlattı.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, uyguladıkları Sanko Eğitim Programı kapsamında öğrencilere hitabet dersleri de verdiklerini belirterek, "Bilgiyi araştırma yöntemlerini öğrenen, edindiği bilgiyi uygun formda sunma ve ikna etme süreçlerini kavrayan öğrencilerimiz, ikinci kez katıldıkları bu kampta pekiştirici bir deneyim edindiler" dedi.

Daha önce münazarada bölge birinciliği elde ettiklerini anımsatan Köylüoğlu, öğrencilerin münazara yöntem ve teknikleri kadar, kuvvetli bir bilgi altyapısına sahip olması gerektiğine dikkati çekerek, bunun özgüveni de besleyeceğinin altını çizdi.

TÜRKİYE MÜNAZARA KAMPI

Türkiye Münazara Kampı Koordinatörü Ediz Kentkuran ise etkinliğin 1000'e yakın özel okulun üyesi olduğu Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ve münazara danışmanlık firması Etkin Hitabet çözüm ortaklığında düzenlendiğini söyledi.

Temel Münazara, Hitabet, Hukuk, Siyaset, Ekonomi, Diksiyon, Beden Dili ve Girişimcilik eğitimi verilen Münazara Kampı'nın, geleceğin liderlerini yetiştiren bir etkinlik haline getirildiğine vurgu yapan Kentkuran, etkinliğin amacının da "kendini iyi ifade edebilen gençler yetiştirmek" olarak belirlendiğini kaydetti.

Münazara Eğitimi'nin; 'Münazara Kuralları', 'Argüman Bulma ve Çürütme', 'Özet Konuşması', 'Konuşma Stratejileri ve Pratik Çalışmaları'nı içerdiğini vurgulayan Kentkuran, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hitabet Eğitimi; 'Konuşma İçeriği Şekillendirme', 'Edebi Retorik', 'Siyasi Retorik', 'Heyecan Kontrolü', Diksiyon ve Beden Dili Eğitimi 'Türkçe'nin Doğru ve Etkin Kullanımı', 'Ünlü ve Ünsüz Telaffuzu', 'Artikilasyon, Vurgu ve Tonlama', 'Beden Dili', Hukuk, Siyaset ve Ekonomi eğitimlerinde ise giriş ve temel mantık bilgileri verildi." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kendini İyi İfade Edebilen Gençler Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement