Kent Müzesi'nde "Anzaklar ve Atatürk" Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Kent Müzesi'nde "Anzaklar ve Atatürk" Konuşuldu

Kent Müzesi\'nde "Anzaklar ve Atatürk" Konuşuldu

Çanakkale Kent Müzesi'nin konuğu olan Rehber Kenan Çelik "Anzaklar ve Atatürk" konulu konferansta dinleyicilere bilgilerini aktardı.

26.01.2012 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kent Müzesi'nin konuğu olan Rehber Kenan Çelik "Anzaklar ve Atatürk" konulu konferansta dinleyicilere bilgilerini aktardı.

Avustralyalıların savaşa dahil olmasının sebepleri ve 1. Dünya Savaşı'ndaki tarafların oluşumuna dair tarihi bilgilerin paylaşımı ile başlayan konferansta Mustafa Kemal komutasındaki Türk birliklerinin Anzakların gözündeki yeri ele alındı. Rehber Kenan Çelik, Avustralyalıların savaştan önce Türkler hakkında hiçbir şey bilmediğini, Mustafa Kemal'i tanımadıklarını, savaş sonrasında ise tanıdıkça karşıt taraf olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını paylaştı. Avustralya'ya yaptığı gezilerden de bahseden Çelik, Avustralya'da Atatürk, Çanakkale ve Türkiye Cumhuriyetine duyulan sempatinin yansıması olarak mekanlara verilen isimlerden ve anıtlardan bahsetti. Avustralya'nın başkenti Canberra'da bulunan Atatürk heykeli ve Çanakkale parkında çekilmiş fotoğraflarını konuklarla paylaşan Kenan Çelik, Anzaklar tarafından kendisine verilen madalyayı da sunuşunda paylaştı. Kenan Çelik konferansta 1. Dünya Savaşı ile ilgili çok sayıda yazılı kaynak olduğunu fakat halkın bunlardan yeteri kadar yararlanmadığından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Müzesi'nde 'Anzaklar ve Atatürk' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement