Kermes Açılışında Duygulandıran Konuşma - Son Dakika
Yerel

Kermes Açılışında Duygulandıran Konuşma

Kermes Açılışında Duygulandıran Konuşma

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan ve 7 yıl önce Müslüman olduktan sonra gittiği kursta Kur'anı Kerim öğrenen Türkmenistanlı Nurgül Güncü, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kermesin açılışında yaptığı konuşmada davetlileri duygulandırdı.

29.04.2013 15:11

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan ve 7 yıl önce Müslüman olduktan sonra gittiği kursta Kur'anı Kerim öğrenen Türkmenistanlı Nurgül Güncü, İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kermesin açılışında yaptığı konuşmada davetlileri duygulandırdı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nurgül Güncü, Bozüyük Osmanlı Kur'an Kursu'nda Kur'anı Kerim öğrenerek asıl dinini öğrendiğini, daha önce hiç bu kadar huzuru tatmadığını söyledi.

Türkiye'ye gelmeden önce Hristiyan olduğunu, eşiyle tanıştıktan sonra Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olduğunu anlatan Güncü, Ankara'dan Bozüyük'e taşınınca da Osmanlı Kur'an Kursu'nda Kur'an-ı Kerim öğrendiğini söyledi. Nurgül Güncü, İslam ve Kur'anı Kerim ile tanışmasını şu şekilde anlattı.

10 GÜNDE KUR'ANI KERİM OKUMAYI ÖĞRENDİM

"7 yıl önce Türkmenistan'dan Ankara'ya geldim. Babam Özbek, annem Rus asıllı. Türkiye'ye gelmeden önce Hristiyandım. Daha sonra eşimle tanıştım. Kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldum. Eşime 'Müslüman oldum ama ne yapmam gerek' diye sordum. O da bana resimli namaz hocası kitabı aldı. Ona bakarak abdest alıp namaz kılmaya çalışıyordum. Sadece namaz kılmaya yetecek kadar dört dua öğrenmiştim. Ankara'dan Bozüyük'e taşınınca Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmek istedim. Arkadaşım kendi gittiği Kur'an kursuna beni de götürdü. Hocamla tanıştık, beni sıcak karşıladı. Arkadaşlar hep Kur'an okumaya geçmişler ben ise daha harfleri bilmiyordum. Hocam bana cesaret verdi ve rahatlattı. Hiç zorluk çekmeden gayretle 10 gün kadar kısa sürede Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladım. Sonra hocam sabah grubunda ilmihal derslerinin olduğunu söyleyerek beni davet etti. İyi ki de başlamışım. İşte asıl dinimi öğrenmeye başlıyordum. Dinimizin kolaylıklarla dolu olduğunu, Allah'ı, Peygamberimizi, iman esaslarını, niçin iman etmemiz gerektiğini, İslam'ı, İslam'ın kadına verdiği önemi, kadının kocasına karşı görevlerini, eşime nasıl davranmam gerektiğini, helalı, haramı, mahremiyet konularını öğrenmiştim."

HUZURUN İSLAMDA OLDUĞUNU ÖĞRENDİM

Örtünmenin Allah'ın bir emri olduğunu öğrenince bu emri yerine getirmek için kapandığını söyleyen Nurgül Gülcü "Peygamberimi Kur'anı Kerim kursunda tanıdım. Peygamber olarak sadece Hazreti İsa'yı biliyordum. Peygamberimizin de sadece adının Muhammed olduğunu biliyordum, ama tanımıyordum. Peygamberimizin hayatını, eşlerinin hayatını, çocuklarını, onun alemlere rahmet olarak gönderildiğini öğrendim. Vatan, millet, bayrak, özellikle de din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanları sevmenin dinimizin özünde var olduğunu, kısacası huzurun İslam'da olduğunu öğrendim. Kur'an kursunda kardeşliği, maddi manevi dertlerimizi paylaşmayı, birbirimizin dertlerine derman olmayı, saygı ve sevgiyle birbirimize bağlanmayı öğrendim. Kur'an kurslarıyla henüz tanışmamış tüm kardeşlerimin bir an önce bu sıcak ortamı tatmalarını, bu eğitim öğretim imkanından faydalanmalarını tavsiye ederim" dedi.

Konuşmanın ardından yapılan dualarla protokol mensuplarınca kermesin açılışı yapıldı. Davetliler kermesi gezilmesinin ardından program sona erdi.

Açılış törenine, İlçe Kaymakamı Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikli, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, müftülük ve Kur'an kursları personelleri ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kermes Açılışında Duygulandıran Konuşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement