Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı Açıklaması

"Kendi yöresel lezzetlerimizi ve ürünlerimizi pazarlama konusunda yol üzerinde müthiş bir potansiyele sahibiz."

25.05.2014 15:06

Keşan  Kaymakamı Bekir Dınkırcı, "Kendi yöresel lezzetlerimizi ve  ürünlerimizi pazarlama konusunda yol üzerinde müthiş bir potansiyele sahibiz" dedi.

Dınkırcı, Çamlıca köyünde giyim kursunu tamamlayanlar için düzenlenen sertifika töreninde Keşan'ın Yunanistan, Edirne ve Çanakkale turizm yolu aksı üzerinde bulunduğunu bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bölgeyi  sembolize eden el sanatları ürünlerinin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Dınkırcı,bölgeye özgü  doğal organik ürünlerin pazarlanması durumunda bölgenin ekonomik olarak kazançlı çıkacağını belirtti.

Dınkırcı,konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelin bundan sonraki süreçte turizmden daha fazla nasıl faydalanabiliriz? Bunu kurgulamamız lazım.  Örneğin Denizli'nin Pamukkale'si var. Antalya'da örnek olarak düden şelalesi gibi semboller var. Bir şelaleyi kurgulayarak neler yapıyorlar? Bölgemizde nasıl satır etimiz var ise sırf sütlaç yemek için Hamsiköy'e gelen insanlar var. Akçaabat köftesinden dolayı, Trabzon'un bütün protokolünü ağırlıyor. Kendi yöresel lezzetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi pazarlama konusunda yol üzerinde müthiş bir potansiyele sahibiz. Yakın bir gelecekte buraları ya sizler dolduracaksınız ya da başka müteşebbisler dolduracaktır. Köyümüzdeki sergiye emek, destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ellerinize yüreklerinize sağlık."

Daha sonra  kursiyerlere belgeleri verildi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement