Kiraz'da Toplu İş Sözleşmesi Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kiraz'da Toplu İş Sözleşmesi Heyecanı

Kiraz\'da Toplu İş Sözleşmesi Heyecanı

Kiraz Belediyesi, belediyenin Bel-Mar şirketinde çalışan işçiler için üç yılı kapsayacak şekilde Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

17.06.2015 15:51

Kiraz Belediyesi, belediyenin Bel-Mar şirketinde çalışan işçiler için üç yılı kapsayacak şekilde Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Yıllık ortalama yüzde 15 zam öngören sözleşme çerçevesinde giyim, akaryakıt gibi yardımlar da yılda iki kez nakit olarak işçilere verilecek.

Kiraz Belediyesi Koru Otel Restoranı'nda düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, Belediye-İş İzmir Şube Başkanı Salih Er, Belediye-İş Kiraz işyeri temsilcileri Hatice Kabadaş, Hasan Babacan ve Mehmet Avcı ile Bel-Mar bünyesinde hizmet veren işçiler katıldı.

Törende konuşma yapan Belediye-İş İzmir Şube Başkanı Salih Er, Türkiye'de işçi örgütlenmesinin yeterli düzeyde olmadığını belirterek, "Her zaman böyle güzel tablolar görmek pek nasip olmuyor. Artan taşeronlaşma örgütlenmede ciddi engeller çıkartıyor. Bunları ne zaman aşarsak, işçinin örgütlenmesini anayasal teminat altına alırsak Türkiye'de işçi sınıfı hem ekonomik hem de sosyal olarak biraz daha rahatlar. Türkiye'de 15 milyon insan emek veriyor ama çok az sayıda sendikalı çalışan var" dedi.

"BEL-MAR KAPANMASIN, TAŞERONLAŞMADAN YANA DEĞİLİM"

Belediye Başkanı Saliha Şengül de, işçilerin her zamanında yanında olmaya gayret gösterdiğini ifade ederek, zorlu kış günlerinde işçilerin özveriyle büyük bir çalışma ortaya koyduğunu söyledi. İşçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Şengül, "İşçilerimize daha fazla ücret vermeyi inanın çok isterdim ama bir taraftan gelir ve gider dengesini düşünmek zorundayız. Ben şirketin kapanması taraftarı değilim. Geldiğim günden beri bunun için uğraşıyorum. Ben taşeronu da hiçbir zaman istemedim, istemem de. Bu noktada her daim yanınızdayım. İnşallah hep birlikte Kiraz'ı daha iyi noktalara getirmek için çalışacağız. Sizler benim dışarıdaki yüzümsünüz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Saliha Şengül, 187 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini Belediye-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Salih Er ile birlikte imzaladı.

Üç yılı kapsayacak şekilde imzalanan sözleşmede, yıllık ortalama yüzde 15 zam öngören sözleşme çerçevesinde giyim, akaryakıt gibi yardımlar da yılda iki kez nakit olarak işçilere verileceği öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz'da Toplu İş Sözleşmesi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement