Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Kırcami için hazırlanan 1/5000'lik plan, Türkiye'nin en güzel kent planlarından biridir" dedi.
Kırcami'nin 1/5000'lik imar planının Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabulünün ardından Demircikara Polis Merkezi yanındaki alanda kutlama düzenlendi.
Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kırcami'nin sorunlarıyla ilgili kendisinin de geçmişte bir takım sıkıntılar yaşadığını belirterek, imar planının 40 yıldır çözülemediğinin altını çizdi. Akaydın, imar planıyla ilgili sorunu çözmek için vatandaşlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle ortak çalıştıklarına dikkati çekti.
Akaydın, imar planıyla ilgili nihai kararın Aralık 2013'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verildiğini kaydetti. Kendilerinin de ocak ayında yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde hazırlanan imar planını geçirdiklerini anlatan Akaydın, "Kırcami için hazırlanan 1/5000'lik plan, Türkiye'nin en güzel kent planlarından biridir" dedi.
CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal ise, başarılı bir 1/5000'lik imar plan çalışması yapıldığını, ileriki günlerde bu plana uygun 1/1000'lik imar planı çalışmasının gerçekleştirileceğini bildirdi. 1/5000'lik imar planının toplumsal mutabakat sonrası hayata geçirildiğini kaydeden Uysal, planı, "Antalya'nın göz bebeği" diye nitelendirdi. - Antalya
Son Dakika › Yerel › Kırcami İmar Planının Kabulü İçin Kutlama Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?