Kırıkkale'de Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları

Kırıkkale\'de Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları

Kırıkkale'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları başlatıldı.

07.03.2014 20:18  Güncelleme: 16:02

Hayvan hastalıklarının ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte, yetiştiricilerin ekonomik kayıplarına neden olduğunu dile getiren Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, hayvancılığa olumsuz etkileri olan brucella ve şap hastalığı ile mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.

Kentte 44 bin 661 büyükbaş hayvanın 29 Nisan'a kadar aşılanacağını belirten İl Müdürü Kırbaş şunları söyledi:

"Aşılama programında yer alan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara konjektival brucella aşısı yapılacaktır. Yine program dahilinde olan 3 bin 100 kedi ve köpeğe ise kuduz aşısı yapılacaktır. Hayvan hastalıkları ile mücadelede başarılı olmak için yoğun bir gayret içindeyiz. Yetiştiricilerimiz özellikle zoonoz hastalıkları ile mücadelede yapılacak olan aşılama çalışmalarında Veteriner ekiplerimize yardımcı olmalarını istiyoruz. Ayrıca halen devam eden hayvanları kayıt altına alma amaçlı küpeleme çalışmalarında da yetiştiricilerin geç kalmamaları gerekir. Aşılama çalışmaları yapılırken, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyıcısı olan kene ile mücadele için de ahır, ağıl ve hayvanlara ilaçlama yapılacak ve Kuş Gribi (Avian İnfluenza) hastalığından korunma yolları konusunda da vatandaşlara eğitim verilecektir."

Önceki haftalarda Delice ilçesindeki bir köyde tespit edilen kuduz vakasıyla ilgili olarak da bilgi veren Kırbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Delice ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde kuduz hastalığı tespit edilmiş olup, gereken tüm tedbirler alınarak köy 6 aylık süreyle karantinaya alınmıştır. Köyde bulunan büyükbaş, at ve eşek gibi tek tırnaklı hayvanlar ile kedi ve köpeklere kuduz aşısı uygulaması yapılmıştır. Köy halkı da zoonoz bir hastalık olan kuduz hastalığı hakkında bilgilendirilmiş ve köyün bütün sakinleri ilgili sağlık kuruluşları tarafından aşılanarak hastalıktan korunmaları sağlanmıştır." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement