Kırıkkale Terminalinde Minübüsçü Eylemi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Terminalinde Minübüsçü Eylemi

Kırıkkale Terminalinde Minübüsçü Eylemi

Yetki Belgesi Bulunan Bir Minibüs Firması, İçeriye Alınmayınca Giriş Yolunu Kapattı.

31.01.2011 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRIKKALE'de şehirlerarası otobüs terminalinde 2015 yılına kadar Ankara'ya yolcu taşıyabileceğine yönelik yetki belgesi bulunan bir minibüs firması, içeriye alınmayınca giriş yolunu kapattı. Trafik polisinin de sürekli olarak 169 TL ceza kesmesi üzerine protestoda bulunan firmanın bu eylemi, uzun süren tartışma sonunda polisin araya girmesi sonucu açıldı.

Ankara'ya yolcu taşımya yönelik 2015 yılında kadar yetki belgesi bulunmasına rağmen kırıkkale'deki şehirler arası otobüs terminaline alınmadığını belirten Zengin minibüs firması yöneticileri, tepkilerini dile getirdiler. Ankara AŞTİ'den yolcu alıp, çıkış yapmalarına rağmen Kırıkkale terminaline alınmadıklarını belirten minibüs firması yöneticileri, trafik polisinin her gün ceza yazdığını öne sürüp, terminal girişini kapattıklarını belirttiler.

Kırıkkale'de şehirler arası terminalin Metro firması tarafından işletim hakkının satın alınıp, kiraya verildiği belirtildi. Terminalde bürosu bulunmasına rağmen diğer minibüsçülerin giriş-çıkış yaptığını, ayın hakkın kendisine tanınmamasına anlam veremediğini belirten Zengirn firması yetkilisi Selahattin Şimşek, "Ulaştırma Bakanlığı'ndan 2015 yılına kadar yetki belgemiz var. AŞTİ'den çıkış alıyoruz, ancak Kırıkkale'ye geldiğimizde bize emniyet tarafından 369 TL ceza yazılıyor. Çıkış almamıza rağmen sürekli ceza yiyoruz. Bunu, çıkış izni vermeyen terminal yönetimi yaptırıyor. Biz de çalıştırdığımız 14 minibüs olarak hakkımızı aramak için girişi kapattık. Ekmek parası mı kazanacağız, yoksa ceza mı yiyeceğiz? Bizler de evimize ekmek götüremeyecek miyiz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terminalde geniş güvenlik tedbirleri alınırken, kapatılan terminalin giriş yolu da otobüsler için ulaşıma tekrar açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Terminalinde Minübüsçü Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement