Kırmızı Göz Hastalığı Hafife Alınmamalı - Son Dakika
Yerel

Kırmızı Göz Hastalığı Hafife Alınmamalı

Kırmızı Göz Hastalığı Hafife Alınmamalı

Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Ekmekçiler: "Adenovirus nedeniyle gelişen kırmızı göz genellikle kreşler, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında hızla yayılır"

28.01.2014 11:31

Memorial Diyarbakır Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, Adenovirus nedeniyle gelişen kırmızı gözün genellikle kreşler, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında hızla yayıldığını belirtti.

Ekmekçiler, yaptığı açıklamada, özellikle soğuk kış aylarında mikrobik göz hastalıklarının görülme sıklığının arttığını, insanların sıklıkla kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmalarının da hastalığın yayılmasının temel sebebi olduğunu bildirdi.

Alınacak birkaç basit önlemle göz sağlığını korumanın mümkün olduğunu kaydeden Ekmekçiler, kış mevsiminde üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte sıklıkla gözlerin de kızarık olduğunu ve çapaklandığını aktardı.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte seyreden ve viral etkenler nedeniyle ortaya çıkan kırmızı göz, sıklıkla ek bir tedavi gerektirmediğini bildiren Ekmekçiler, bazı kırmızı göz olgularının ise aksine daha şiddetli seyrettiğini ve bulaşıcı olduğunu kaydetti.

Bunun en önemli örneğinin de adenovirus konjonktiviti salgınları olduğuna dikkat çeken Ekmekçiler, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Adenovirus nedeniyle gelişen kırmızı göz genellikle kreşler, okullar, hastaneler ve toplu taşıma araçlarında hızla yayılır. Gözlerde oldukça yoğun kızarıklık ve çapaklanma ile seyreden bu hastalık bir hafta, on gün gibi bir süreçten sonra iyileşirken kimi hastalarda tedavi yapılmadığı takdirde ciddi, kalıcı görme bozukluklarına neden olabilir. Antibiyotikli damlalar adenovirus enfeksiyonlarını ve diğer viral göz enfeksiyonlarını iyileştiremez. Yalnızca bakteriyel göz enfeksiyonu şüphesinde ve adenovirus konjonktiviti nedeniyle zayıflamış göz direncinden faydalanmak isteyen bakteriyel konjonktivitin oluşmasına engel olmak için kullanılmaktadır. Hastalığın bulaşmasını engellemek için eller sık yıkanmalı, kırmızı gözü olan kişilerle tokalaşmak ve öpüşmekten kaçınılmalıdır. Bu göz enfeksiyonuna yakalanmış kişilerle, aynı havlu ve makyaj malzemeleri kullanılmamalıdır. Adenovirus enfeksiyonu bazı hastalarda gözün kornea tabakasının da tutulmasına neden olmakta ve görmeyi azaltabilmektedir." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırmızı Göz Hastalığı Hafife Alınmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement