Kırşehir Valisi Erden, 2011 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Valisi Erden, 2011 Yılını Değerlendirdi

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Anadolu'nun tam ortasında ve doğuyu batıya bağlayan ulaşım ağı üzerinde bulunan Kırşehir'in kalkınması için önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

03.01.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Anadolu'nun tam ortasında ve doğuyu batıya bağlayan ulaşım ağı üzerinde bulunan Kırşehir'in kalkınması için önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Vali Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir'in ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasına katkı sağlayacak yatırımların zamanında tamamlanması ve ayrılan ödeneklerin yerinde kullanılması için gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Yatırımlar içerisinde "eğitimde ülkemizin marka kenti" olan Kırşehir'in bu alandaki ihtiyaçlarını giderirken Ahi Evran Üniversitesi'nin Türkiye'de tercih edilen bir üniversite haline gelmesi için de yatırımlara önem verdiklerini vurgulayan Erden, Ahi Evran Üniversitesi merkezi araştırma laboratuvarı ve açık ve kapalı tesislerin yapımı projesinin 2012'de tamamlanmak üzere çeşitli ünitelerin etüt projesinin tamamlandığını belirtti.

Tarımsal alanda da çiftçilerin kalkınması, Kırşehir'in turizmde hak ettiği payı alması ve termal yatırımların teşvik edilmesi, köy altyapısının tamamlanması için tüm kurumlarıyla el birliği içerisinde çalıştıkların ifade eden Vali Erden, il genelinde çeşitli alanlarda başlatılan 238 proje sayısından 96'sının tamamlandığını, 101'inin devam ettiğini, diğer projelerin ise ihale aşamasında ya da henüz başlamadığını kaydetti.

Erden, "İlimizin tüm atanmış ve seçilmişleri, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla birlikte uyum içinde yürütülen çalışmaların Kırşehir'in kalkınmasının hızlanmasına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir Valisi Erden, 2011 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement