Kış Aylarında Beslenmeye Dikkat - Son Dakika
Yerel

Kış Aylarında Beslenmeye Dikkat

Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Gürbüz Akçay, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için düzenli ve dengeli beslenmek gerektiğini belirtti.

12.01.2012 13:40

Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Gürbüz Akçay, kış mevsiminde hastalıklardan korunmak için düzenli ve dengeli beslenmek gerektiğini belirtti.

Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, kışın enfeksiyon hastalıklarında artış yaşandığını belirtti.

Bu hastalıklardan korunmada, çevresel ve kişisel hijyen kurallarına uymanın, vücut ısısını korumanın ve aşılanmanın önem taşıdığını belirten Akçay, "Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yeterli, düzenli ve dengeli beslenilmeli. Özellikle çocuklar, yaşlılar, akciğer hastalığı ve diyabet gibi kronik rahatsızlıkları olanlar, grip ve soğuk algınlığının getirdiği komplikasyonlardan daha fazla etkilenecekleri için beslenmelerine azami dikkat etmek durumunda" diye konuştu.

Hastane Diyetisyeni Fatih Sert de savunma sistemini güçlendiren C vitamini kaynaklarının yeterli düzeyde tüketilmesi gerektiğine dikkati çekerek,

"Maydanoz, yeşil sivri biber ve kuşburnu gibi besinler, portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi meyvelerden gram başına düşen vitamin değeri açısından değerlendirildiğinde 4-7 kat daha fazla C vitamini içerirler. C vitamini, bağışıklıkta etkin rol oynayan çinko mineralinin emilimini artırmaktadır" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kış Aylarında Beslenmeye Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement