Kızılay'dan "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" El Kitabı - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" El Kitabı

Kızılay\'dan "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" El Kitabı

Balıkesir'de, "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" Projesi kapsamında Balıkesir Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine kitap dağıtımı yapıldı.

17.03.2014 19:59

Balıkesir'de, "Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" Projesi kapsamında Balıkesir Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine kitap dağıtımı yapıldı.

Kitap Dağıtımına, Balıkesir Milli Eğitim Şube Müdürü Filiz Çelik, Kızılay Şube Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan, okul müdürü Mutasım Ateş ve yardımcıları Kızılay şube müdürü Müdürü Süleyman Kara ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğretmen ve öğrencilere bilgi veren Balıkesir Kızılay Şube başkanı Av. Hüseyin Gündoğan, Mili Eğitim Bakanlığı ile Kızılay arasında yapılan protokol ile olası afetlerde öğrencilere yönelik "Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum" adlı kitapların basımı, afete hazırlıklı olunması, bilinçli toplumun yetiştirilmesi, eğitimlerin verilmesi, öğretmenlerin bilinçlendirilerek zararların en aza indirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının kontrolleriyle hazırlandığı bildirilen 'Güvenli Yaşamamı Öğreniyorum' kitapçıklarının özellikle 4. sınıf öğrencilerine dağıtıldığı, bu kitapların doğal afet ve doğal afetlerden korunma yöntemlerini anlatan çok güzel bir çalışma olduğu vurgulandı. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu'nda dağıtılan Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum Projesi kapsamında bastırılan kitaplardan Balıkesir İli genelinde 13 bin 300 öğrenci kitabı, 730 adet öğretmen kitabı, Türk Kızılay'ı Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde tüm ilkokul 4. sınıf öğrenci ve öğretmenlerine dağıtıdığını açıklandı. Kızılay Başkanı Av. Hüseyin Gündoğan, "Olası afetlere yönelik eğitimlerimiz ve çalışmalarımız 2014 yılı içerisinde de devam edecektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan 'Güvenli Yaşamı Öğreniyorum' El Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement