Kızılay'ın 'Atatürk' Konulu Şiir Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kızılay'ın 'Atatürk' Konulu Şiir Yarışması

Kızılay\'ın \'Atatürk\' Konulu Şiir Yarışması

Türk Kızılayı'nın Atatürk'ün 75'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlediği "Atatürk" konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.
14 Okuldan 46 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere dizüstü...

18.11.2013 16:53

Türk Kızılayı'nın Atatürk'ün 75'inci ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlediği "Atatürk" konulu şiir yarışmasında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

14 Okuldan 46 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere dizüstü bilgisayar, tablet ve çeşitli hediyeler verildi. Yarışmada birinciliği Orgeneral Halil Sezer Ortaokulu'ndan Pelin Nur Karakaya "Atam" isimli şiiriyle, ikinciliği; Melahat Ünügür İlköğretim Okulu'ndan Şahika Bilici "Atatürk'ün İzinden" isimli şiiriyle, üçüncülüğü ise Ali Fuat Cebesoy Otaokulu'ndan "Atatürk" isimli şiiriyle Duygu Çağlayan aldı. Yarışmada mansiyon ödüllerini ise, Feyza Üyük, Melda Böcü, Kubilay Özcan aldı.

Ödül töreninde konuşan Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin "Özellikle 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası'nı da kutladığımız bu dönemde kurumumuzda da her alanda kendisini hissettiğimiz yüce atamızı bu yıl kadın kollarımızın çalışmalarıyla Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerimizdeki milli eğitim müdürlüklerine bağlı ilk ve orta dereceli öğrencilerimizin katıldığı şiir yarışmasıyla anıyoruz. Sayın Metin Atıcı bu yarışmada bize sponsorluk yaptı, ona çok teşekkür ediyorum."

ESERLER KİTAPLAŞTIRILACAK

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmen mutlaka ölümünün yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılmalı. Bunlardan birini de Türk Kızılayı gerçekleştirdi, onlara çok teşekkür ediyorum. Atatürk aramızdan ayrıldı, ama önemli olan onu anlamak onun ilkelerini hayata geçirmektir, bu gençlerin asli görevidir. Özellikle Atatürk'ün deyimiyle kadının elinin değmediği her şey eksik kalacaktır sözünde olduğu gibi; bu işi kadınların organize etmesi bu konuda da bu işe kadın elinin değmesi memnuniyet vericidir. Yarışmaya katılan her öğrenciyi, onların velilerini ve öğretmenleri kutluyorum, hepiniz gönüllerimizin birincisi oldunuz, bu eserlerin kitaplaştırılması konusunu da çok önemsiyorum, inşallah bir aksilik olmaz ve bu kitap tüm okullara ulaşır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'ın 'Atatürk' Konulu Şiir Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement