KKTC'deki Grev Yolcuları Mağdur Etti - Son Dakika
Yerel

KKTC'deki Grev Yolcuları Mağdur Etti

Pegasus Havayolları'na Ait İzmir-kktc Seferini Yapan Uçağın, Grev Nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'na Geri Dönmesi Nedeniyle Uçaktaki 170 Yolcu Mağdur Oldu

05.07.2010 16:37

Pegasus Havayolları'na ait İzmir-KKTC seferini yapan uçağın, grev nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'na geri dönmesi nedeniyle uçaktaki 170 yolcu mağdur oldu.

Adnan Menderes Havalimanı'nda uzun süre bekleyen yolcular, şirket yetkililerinin yaşanan aksaklık nedeniyle kendilerine bilgi vermediğini iddia ederek, sıkıntı yaşadıklarını bildirdiler. Yolcular adına AA muhabirine açıklama yapan Özkan Karahan, KKTC'ye uçuş saatlerinin 07.30 olduğunu, ancak kalkış saatinin 05.15'e alındığı yönünde mail yoluyla bilgilendirildiklerini söyledi.

Karahan, saat 06.30 sıralarında KKTC semalarına ulaştıklarını, kaptanın 'sis nedeniyle görüş mesafesinin olmadığı ve bu yüzden iniş yapamayacaklarını' anons ettiğini, havada bir iki tur attıktan sonra uçağın Antalya'ya yöneldiğin anlattı. Antalya'da yakıt ikmali yapıldıktan sonra saat 09.00'da İzmir'e döndüklerini dile getiren Karahan, 170 yolcu arasında yaşlılar, bebekler ve çocuklar bulunduğunu, bu kadar uzun bekleyiş süresi nedeniyle mağdur olduklarını ileri sürdü. Karahan, şunları söyledi:

'Bize sis var denildi, ancak sis yoktu. Sanırım grev varmış, o nedenle iniş yapılamadı. Grev olduğunu şirket yetkilileri bilmiyor muydu? Daha önceden bildirilseydi, gecenin bir yarısında kalkıp havalimanına gelmezdik. En kötüsü geri döndüğümüzden beri havayolu şirketinden hiçbir yetkili yanımıza gelmedi. En çok canımızı sıkan şey, muhatap bulamayışımızdı. Şirketten cep telefonlarımıza başka uçak ayarlandığı ve saat 18.15'te uçuş yapacağımız yönünde mesaj geldi. Ama yaşadığımız mağduriyet nasıl giderilecek? Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne şikayet edeceğiz.' Pegasus'un Adnan Menderes Havalimanı sorumlusu Emirhan Türkan ise, yolculara gelişmeler hakkında bilgi verildiğini ifade ederek, 'Yaşanan gelişmeler şirketimizin dışındadır. Konuyla ilgili ayrıntılı açıklama daha sonra şirketimizin genel merkezinden yapılacaktır' diye konuştu.

(HY-MV-CEM) - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KKTC'deki Grev Yolcuları Mağdur Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement