Kocaeli Büyükşehir Belediyesince ocak ayında başlatılan "Bilim Festivali", ödül töreniyle sona erdi.
Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü'nde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bilimin, medeniyetin kaynağı olduğunu belirterek, insanlığın geleceğinin bilime bağlı olduğunu söyledi.
Merak eden, araştıran nesiller yetişmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, bu amaçla Bilim ve Teknoloji Kulübü'nü kurduklarını dile getirdi.
Sekapark alanına dünyanın en gelişmiş bilim merkezinin kurulması için çalışmalara başladıklarını, merkezin 2014 yılında hizmete girmesini planladıklarını anımsatan Karaosmanoğlu, eski fabrika alanında bilim merkezinin yanı sıra bilim müzesi de bulunacağını vurguladı.
Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimize bilgisayar dağıtıyoruz. Kocaeli'de bilgisayar bulunmayan öğrenci kalmayacak. Bu dünyada ilk olan bir hizmettir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız da dünyanın en gelişmiş bilişim vadisini Kocaeli'de kuracak. Tüm bu yatırımlar sayesinde geleceğin bilim adamları bizim şehrimizden, Kocaeli'den yetişecek."
Törenin sonunda ilköğretim okullarına yönelik düzenlenen bilim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile okul yöneticilerine ödülleri verildi. Yarışmada, ilk üç projenin sahibi okullara laboratuvar malzemesi, öğrencilerine ise bisiklet ve spor malzemeleri hediye edildi.
Ödül töreninin ardından, Bilim Akademisi kursiyerleri, kuru buz kullanarak çeşitli gösteriler sundu.
- KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › Kocaeli'de 'Bilim Festivali' Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.