Konak Belediyesi Ustaya Saygı Etkinliği'nin Konuğu Kemal Baysak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Konak Belediyesi Ustaya Saygı Etkinliği'nin Konuğu Kemal Baysak Açıklaması

Konak Belediyesi Ustaya Saygı Etkinliği\'nin Konuğu Kemal Baysak Açıklaması

Konak Belediyesi'nin Ustaya Saygı etkinliğinin konuğu Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu Kemal Baysak oldu.

28.10.2013 12:30

Konak Belediyesi'nin Ustaya Saygı etkinliğinin konuğu Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu Kemal Baysak oldu.

Kente katkı koyan, yaşamda iz bırakan isimleri Konak Belediyesi Ustaya Saygı etkinliği ile anmaya, vefa borcunu ödemeyi sürdürüyor. Bu ayın konuğu ise insan Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Fahri Konsolosu, sanayici, insan dostu, yaşamın her alanında iz bırakmayı başaran Kemal Baysak oldu.

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte salon Baysak'ın konuklarıyla dolup taştı.

Ustayı; eşi Pervin Baysak, oğulları, kızı, torunları, gelinleri, yeğenleri, kuzenleri, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Karşıyaka eski belediye Başkanı Cihan Türsen, Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı ve üyeleri, akrabaları, yıllardır biriktirdiği dostları, sevenleri yalnız bırakmadı.

Karşıyaka eski Belediye Başkanı, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolusu, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı, Terbay Şirketler Gurubu'nun Kurucu ve Onursal Başkanı Kemal Baysak'ı anlatmaya elbette kelimeler ve saatler yetmedi ancak söz alan herkes onun yaşarken iz bıraktığını üstüne basarak ifade etti.

Enişte Cemal Tercan Baysak'ın ne kadar çalışkan, insan sevgisiyle dolu, vatanına, milletine hizmet için çabaladığını belirtirken onun en önemli özelliğini şöyle özetledi: "Beşeri muhabbetlerin ustası. Yaşamak iz bırakmak manasına gelir. Kemal Baysak iz bırakanlardan."

HAKAN TARTAN: KEMAL BAYSAK BİZİM AĞABEYİMİZ

"Kemal Baysak bizim ağabeyimiz" diyen Konak Belediye başkanı Dr. Hakan Tartan da, "Ağabey olarak yüreklerde, belleklerde yer etti. Bütün Balkan camisaına gösterdiği barış, sevgi ve hoşgörü gösteren önder bir insan. Bu vefa geceleri bizim için önem arz eden, sadece bu günü değil; geleceği de güvence altında tutmamızı sağlayan bir modeli de birlikte yaratmış oluyoruz. Kemal Baysak ve benzeri insanların İzmir adına, tolum adına ve toplumun geleceği adına, yaratılan güzellik adına ortaya koydukları mesai ve emek bizler için büyük bir yol gösterici. Size uzun ömür diliyoruz. Sizin önderliğinize, ağabeyliğinize ihtiyacımız var" diye konuştu.

Başkan Tartan Kemal Baysak'ın 9 yaşındaki torunu Ahmet Kemal Baysak'ı da tek başına 14 bin mavi kapak topladığı için kutladı.

Baysak'ın eşi Eşi Pervin Baysak, "Çok çalışır, o nedenle ona yıllardır hasretim" dedi. Çocukları da babalarını, "Disiplinli, değerleri olan ve çalışkan bir baba olarak" dedi.

Duyguların yoğun olarak yaşandığı gece de Kemal Baysak katılanlara ve geceyi düzenleyen Başkan Tartan'a teşekkür ederek, "Eşimi ve çocuklarımı onlara daha fazla zaman ayıramadığım için üzdüğümü anladım" dedi.

KEMAL BAYSAK: KENDİMDEN ÖNCE TOPLUM DEDİM

Baysak, şöyle konuştu: "İnsanların yaşadığı sürece toplumun sosyal, kültürel sorunlarının dışında kalmamaları lazım. Toplum için toplumda yer almanınız lazım. Kendimden önce toplum demek lazım, insanım demek lazım, ülkem demek lazım. Bu şuurla yaşamalıyız. Hepimiz geçiciyiz. En büyük iz bırakan bir Balkanlı, bir Makedonyalı Türkiye'nin kurtuluşunu sağlıyor. İşte biz göçmenler, Balkanlılar bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyoruz.Bu vefa gecesini hazırlayan Dr. Hakan Tartan'a ve sizlere teşekkür ediyorum."

Balkan müzikleri, sevdalinkalarla gönüllerde taht kuran Cenk Bosnalı da söylediği Balkan şarkısıyla geceye renk kattı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Belediyesi Ustaya Saygı Etkinliği'nin Konuğu Kemal Baysak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement