Konak Kadın Futbol Takımı İş ve Siyaset Dünyasındaki Kadınları Gururlandırdı - Son Dakika
Yerel

Konak Kadın Futbol Takımı İş ve Siyaset Dünyasındaki Kadınları Gururlandırdı

Konak Kadın Futbol Takımı İş ve Siyaset Dünyasındaki Kadınları Gururlandırdı

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1.Lig'inde Konak Belediyesi kadın futbol takımının ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olması, iş ve siyaset dünyasındaki başarılı kadınları sevince boğdu.

04.04.2013 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 1. Lig'inde Konak Belediyesi kadın futbol takımının ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi ve Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek olması, iş ve siyaset dünyasındaki başarılı kadınları sevince boğdu.

Konak Belediyesi Kadın Futbol takımı Fenerbahçe ve Galatasaray gibi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Sadece futbolda değil, basketbol, hentbol ve voleybol takımlarının da ardı ardına şampiyonluklar kazandığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, tüm amatör spor branşlarının yanında olduğunu belirterek, futbolcuların Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Başkan Tartan, "Birinci ligde baştan sona başarılı bir oyun sergileyen, kendi sahasında ve deplasmanda başarılı sonuçlar alan kadın futbol takımımız, aynı başarıyı Avrupa Şampiyon Ligi'nde de göstereceğine inanıyorum" dedi.

İzmir'in iş ve siyaset hayatında başarılı bir şekilde yer alan kadınlar Konak Belediyespor'un Kadın Futbol takımını kutlayarak, başarılarının devamı dilediler.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BİRGÜL AYMAN GÜLER:

Öncelikle Konak Belediyesi Kadın Futbol takımının teknik direktörü Hüseyin Tavur ve sporcuları coşkuyla kutluyorum. Bu şampiyonluğun üç anlamı var.

Birincisi; kadın işi erkek işi ayrımı, kadın - erkek eşitliğini çok derinden yaralayan bir ayrım. Kadın futbolu takımı bu başarısıyla kadın-erkek eşitliğini ilan etti.

İkincisi; futbol, erkek dünyasının sporu.

Bu olayla kadın, zarafetini futbola taşıdı. Üçüncüsü de; 6360 sayılı bütünşehir yasası belediyelerin amatör spor gibi çok önemli bir alanda kolunu kanadını kırdı. Kadına sporu yasaklayan Ak Parti zihniyetine bu başarı tokat gibi bir cevap oldu. Bu başarı Tartan'ın başarısıdır. Başkanın spora verdiği heyecanlı desteğin çok yakından tanığı oldum. Ak Parti ve onun 6360 sayılı yasasını iktidardan uzaklaştıracağız. Belediye ve sporcuların bu başarısına asıl o zaman ortak olacağız.

TÜRK KADINLAR KONSEYİ GENEL BAŞKANI VE KADIN VE AİLEDEN SORUMLU DEVLET ESKİ BAKANI IŞILAY SAYGIN:

Kadınlarımızın el atmadığı bir futbol kalmıştı ondan da alınlarının akıyla çıktılar. Kızlarımızla elbette büyük gurur duydum. Başkan Hakan Tartan'ın emekleri de göz ardı edilemez. Kendisini, kızlarımızı ve hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu başarı takdire şayan. Kadınların futbolda da başarılı olabileceklerini gösterdiler. İlklerin şehri İzmir bu konuda da bir ilke imza attı. Avrupa'da İzmir'i temsil edecek kızlarımıza başarılar diliyorum.

Ayrıca liselerarası yapılan futbol seçmelerinde de kadınlar erkeklere oranlara yüzde 98 oranında daha başarılı olmuş. Liseli genç kızlarımızı da kutluyorum.

KADIN HAKLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI ENGİN DEMİR:

Kadınların bu başarısı çok sevindirici. Erkek sporu olarak kabul edilen bir branşta liglerin bitimine 2 hafta kala şampiyonluklarını ilan etmeleri müthiş bir başarı ve bizim için de mutluluk kaynağı. Kadın-erkek, sosyal ve toplumsal eşitlik açısından da önemli buluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

İZMİR TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI IŞINSU KESTELLİ:

Tam da İzmir'in futbolda geri kaldığından şikayet ettiğimiz bu günlerde Konak Belediyespor'un, Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi büyük gurur vesilesi oldu. Genç kızlarımızı, hocalarını ve onlara destek veren Konak Belediyesi'ni, bir İzmirli olarak yürekten tebrik ediyorum.

Bu başarı çok mühim bir tartışmanın gündeme gelmesi açısından da ayrıca çok önemli. Hükümet Bütünşehir Yasası ile belediyelerin spora ayırabileceği katkıyı binde 7'ye indirdi. Oysa belediyeler boks, güreş, atletizm, kadın futbolu gibi büyük kulüplerin, sponsorların da girmediği bir alanda hayati bir rol oynuyor. Bunu anlamak için olimpiyat ve dünya şampiyonalarına bakmak yeterli. Dereceye giren sporcularımızın çoğu belediye kulüplerinden. Özellikle yoksul ailelerin çocuklarının sporda desteklenmesi için yerel yönetim katkısı çok önemli. Bu nedenle, özellikle amatör branşlarda belediyelerin spora destek motive edilmeli.

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU EGE BÖLGE BAŞKANI VE TOBB KADIN

GİRİŞİMCİLER KURULU ÜST KURUL ÜYESİ AYNUR TARTAN:

Konak Belediyesi Kadın Futbol takımını ve teknik direktörü kutluyorum. Kadınların her alandaki başarısından mutlu oluyorum. Kadın sporcuların kazandığı bu başarı İzmir için büyük bir gururdur. Kadınların el atıp da başaramadığı hiçbir iş yoktur. Belediyelerin spora katkısı yadsınamaz. Bu anlamda Konak Belediyesi Türkiye'ye bu konuda da iyi bir örnek oldu. Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek olan genç kızlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

İZMİR KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ BAŞKANI EMEL DENİZASLANI:

Kadınların kazandığı her başarı diğer kadınlar için de büyük bir başarıdır. Başarılı kadınlar diğer kadınlar için rol modeldir. Ancak kadınların bir şeyleri başarmaları için zemin hazırlanması da çok önemli. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kadınların hep arkasında oldu. Bu başarıdaki payı göz ardı edilemez. Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde şampiyonluğunu ilan eden Konak Belediyespor Kadın Futbol takımını, hocalarını ve Başkan Tartan'ı kutluyorum.

TÜRK SÜRAT VE ENGELLİ KOŞUCUSU, MİLLİ ATLET SEMRA AKSU:

Bu başarı ülkenin ihtiyacı olan bir başarıydı. Kızların her spor dalında başarılı olmasını çok istiyorum. Konak Belediyesi Kadın Futbol takımını yakından takip ediyor, maçlarını hiç kaçırmadan izliyorum. Avrupa'da da büyük bir başarı elde edeceğine inanıyorum. İzmirli kızlar yine farklarını konuşturdu. Onlarla gurur duyuyorum. Spor kulübü yöneticilerini ve desteğini hiç esirgemeyen Konak Belediye Başkanı. Hakan Tartan'ı kutluyorum.

(BK-)

04.04.2013 10: 49: 34

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak Kadın Futbol Takımı İş ve Siyaset Dünyasındaki Kadınları Gururlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement