Konya'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kar Yağışı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

10.01.2012 13:40

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir- Antalya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Seydişehir ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma bölgede ulaşımı olumsuz etkiliyor. Seydişehir-Antalya karayolunda, zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Buzlanma nedeniyle kayan veya yolda kalan araçlar nedeniyle karayolu zaman zaman trafiğin aksamasına neden oluyor.

AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Alacabel mevkiinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği, yol açma ve tuzlama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan Seydişehir'de bulunan karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ulaşımın güçlükle sağlandığı karayolunda trafik ekipleri, Seydişehir Marangozlar Kavşağı'nda araçları bekletiyor.

- Kulu, Çeltik ve Yunak'ta kar yağışı-

Konya'nın Kulu, Çeltik ve Yunak ilçelerinde de dün gece geç saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçeleri beyaza büründü.

Ekili alanları dona karşı koruduğu ve toprağın su ihtiyacını karşıladığı için beklenen kar yağışı, çiftçileri sevindirdi.

Ağaçlarda ayrı bir güzellik oluşturan karın tadını, yine çocuklar kartopu oynayarak çıkarttı.

Meteoroloji yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çeltik ve Yunak'ta kar yağışının 2 gün daha devam etmesi bekleniyor.

Kulu'da ise etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Esnaf dükkanlarının önlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, belediye ekipleri de kaldırımdaki karları temizleme çalışmalarına başladı.

Yetkililer, şu ana kadar her hangi bir köy yolunun kapanmadığını bildirdi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement