Konya TÖMER'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Konya TÖMER'de Mezuniyet Coşkusu

Konya TÖMER\'de Mezuniyet Coşkusu

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim gören çeşitli ülkelerden 120 öğrenci, mezun oldu.

25.06.2014 15:41  Güncelleme: 15:37

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde  (Konya TÖMER) eğitim gören çeşitli ülkelerden 120 öğrenci, mezun oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen programa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Tahir Yüksek ile Prof. Dr. Muhsin Kar ve Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızırak'ın yanı sıra fakülte dekanları, enstitü müdürleri, İl AFAD Müdürü Yıldız Tosun, SÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Konya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, 2012 yılında kurulan Necmettin Erbakan Üniversitesi TÖMER'in, 2 sene gibi kısa bir süre içerisinde oldukça faydalı işler yaptığını ve meyvelerini de aldığını söyledi.

Özcan, iki senede TÖMER'de okuyan öğrenci sayısının 380'i bulduğunu ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Bu tablo Türkiye'nin son derece geliştiğini ve değiştiğini net olarak göstermektedir. Bundan 10-15 yıl önce üniversitelerimizdeki yabancı öğrenci sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Bugün ise Türkiye'de toplam 55 bin uluslararası öğrenci var. Bunun 570 Necmettin Erbakan Üniversitesinde okumakta. Bu tablo ülke olarak nerelerden nerelere geldiğimizin en açık göstergelerinden biridir. Üniversitemizin hedeflerinden bir olan "güzel insanlar" yetiştirme düşüncesine biz de Konya TÖMER olarak katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar ise dil öğrenmenin zor bir süreç olduğuna değindi.

TÖMER'deki hocaların dil öğretme gayretlerinin takdire şayan olduğunu belirten Kar, "Bir o kadar da önemli olan öğrencilerimizin dil öğrenme azimleridir. Ben buradan öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum: Dil sevgili gibidir. Özen göstermezseniz, ilgilenmezseniz sizi bırakır gider. O yüzden öğrendiğiniz dili sürekli geliştirmeniz gerekir. Kendi ülkelerini gidecek öğrencilerimiz mutlaka Türkçelerini korusunlar" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler duygu ve düşüncelerini aktaran konuşmalar yaptı, şiirler okudu, Türkçe şarkılar söyledi ve gösteriler yaptı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı program sertifikaların dağıtılması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya TÖMER'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement