Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı - Son Dakika
Yerel

Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı

Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı

Adana Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı’nı (KOOP-GEP) tamamlayanlara sertifikaları Adana İl Özel İdare toplantı salonunda yapılan bir törenle verildi.

18.10.2015 14:19

Adana Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı'nı (KOOP-GEP) tamamlayanlara sertifikaları Adana İl Özel İdare toplantı salonunda yapılan bir törenle verildi.

Törende konuşan Adana Ticaret İl Müdür Vekili Adnan Ekiz, kooperatiflerin, kuruluş ve işleyişine ilişkin işlemleri gerçekleştirme yeterliliğine sahip meslek elemanları yetiştirerek, kooperatiflerimizin yönetiminde profesyonel anlayışın yetiştirilmesini amaçlayan KOOP-GEP projesinin yurt genelinde olduğu gibi bölgede de hayata geçirildiğini söyledi.

Ekiz, kooperatiflerde başkan, yönetim ve denetim kurullarına seçilebilmek için mutlaka bu kursa katılımın gerektiğini belirterek, sertifikaları bulunmayanların bu kurullara ileri ki dönemlerde seçilemeyeceklerini bildirdi.

Ekiz şunları söyledi:

"Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planında yer alan Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi Uygulamaya konması ile Kooperatif denetim ve yönetim kurulu üyelerine eğitim ve sertifikasyon zorunluluğu getirilmesi sonucunda Bakanlığımız Koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte hazırlanan Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi programı Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak uygulamaya konulmuştur. Söz konusu eğitim programında, kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve işlemleri gerçekleştirme yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Programda kooperatiflerde yönetici, denetçi veya personel olarak çalışmış veya çalışmak isteyen en az ilkokul mezunları yararlanmaktadır. Program kapsamındaki eğitimler, Halk Eğitim Merkezlerinde ve kooperatif üst kuruluşlarının gösterdiği uygun mekanlarda verilmektedir. Program toplam beş gün süreli olup söz konusu programın açılabilmesi için en az 12 başvuru gerekmektedir. İlimizde 6 Eğitimde 544 kursiyere sertifika verilmiştir. Bu program kapsamında kursiyerlerimizin edinmiş olduğu bilgiler sınavla ölçülmüş ve başarılı olan 168 kursiyerimize sertifikaları verilecektir."

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ekrem Alper Bozkurt ise Türkiye kooperatifçilik stratejisi ve eylem planını bakanlık olarak hazırladıklarını belirterek, "Artık ülkemiz kooperatifçiliğinin yol haritasını belirledik. Ekonomik kalkınmada kooperatifçiliği daha etkin bir konuma getirmeyi amacıyla kooperatif politikaları yeniden düzenliyoruz" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil de, kooperatif denilince aklına daha önce görev yaptığı yerlerdeki kooperatiflerde yaşanan olumsuzluklar geldiğini hatırlatarak, bunun önüne geçilebilmesi için etkin bir denetimin ve eğitimin olması gerektiğini vurguladı.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil daha sonra kursa katılarak başarı gösteren kooperatif kursiyerlerine sertifikalarını verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement