Korganlılar Başiskele'in Er Meydanında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Korganlılar Başiskele'in Er Meydanında Buluştu

Korganlılar Başiskele\'in Er Meydanında Buluştu

Başiskele Belediyesi ile Kocaeli Korganlılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu geleneksel yağlı güreş şölenlerinin 5' incisi Karadenizliler Mahallesi'nde yapıldı.

14.05.2012 11:14

Başiskele Belediyesi ile Kocaeli Korganlılar Derneği'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu geleneksel yağlı güreş şölenlerinin 5' incisi Karadenizliler Mahallesi'nde yapıldı. Her yaş gurubundan yaklaşık 250 güreşinin ter döktüğü ve kıran kırana geçen er meydanında renkli görüntüler yaşandı.

Yağlı Güreş Şöleni'ne kent protokolünden; Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ile İlyas Şeker, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Dernek Başkanı Yunus Şener,

başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ö

Yağlı güreş şöleni Başiskele Karadenizliler Mahallesi'nde Başiskele Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Dernek Lokali ve Hizmet Binasının kurdele kesilmesiyle başladı. Daha sonra kortej ile devam eden yürüyüşe vatandaşlarda eşlik etti.

Geçtiğimiz hafta dernek yönetimiyle Ordu Korgan'a bir ziyaret gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: " Korgan Belediye başkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz gezi beni çok mutlu etti. Bizi oraya götüren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Derneğinizin yaptığı bu organizasyon, geçmişten günümüze devan eden bir gelenek olması ve onu yaşatıyor olmanız gurur verici. Dernek yönetimi de bu geleneği başarıyla sürdürüyor. Bu organizasyonlar bundan sonrada devam edecek ve daha da coşkuyla yaşanacak." Konuşmaların ardından başlayan güreşler gün boyu devam etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korganlılar Başiskele'in Er Meydanında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement