Korkuteli'de Mantar Temalı Yemek Yarışması - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'de Mantar Temalı Yemek Yarışması

Korkuteli\'de Mantar Temalı Yemek Yarışması

Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1.Mantar Temalı Yemek Yarışması" yoğun ilgi gördü.

09.05.2013 00:10

Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen "1. Mantar Temalı Yemek Yarışması" yoğun ilgi gördü.

Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Korkuteli ekonomisine büyük katkı sağlayan mantarın ön plana çıkarılması ve tanıtımı amaçlı "Mantar Temalı Yemek Yarışması" düzenlendi.Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. M. Soner Balcıoğlu, Elmalı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir Daire Amirleri, siyasi Parti ilçe temsilcileri, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Harun Topay, "Özellikle Korkuteli ekonomisine büyük katkısı olan Mantarın daha iyi tanıtılması mutfaklarda kullanılması ve yaygın olarak tüketilmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla bu yarışmayı düzenledik. Bu yarışmanın önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirerek daha kapsamlı bir şekilde festivale dönüştüreceğiz" dedi.

Yemek yarışmasına katılım gösteren misafirlere 'Mantar temalı yemeklerin ev ve turizm mutfağındaki yeri ve önemi' konulu bir seminer sunumu yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Sağlık Spor ve Kültür Dairesi Başkanı ve Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir, Türkiye'de birincisi olup da ikincisi olmayan birçok organizasyon olduğuna değinerek, "İnşallah ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz Mantar Temalı Yemek Yarışması'nın devamlılığı sağlanabilir. Bu kapsam da bizlerde devamlılık için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İlçe ekonomisi için önemli bir yere sahip olan mantar sektörüne sahip çıkılması ve tanıtımlarının devamlılığı gerekmektedir" dedi.

Trendy Hotelleri Yiyecek İçecek-Kalite Koordinatörü Hamza Yalçın ise, Türk mutfağının dünya çapında eşi ve benzerinin olmadığını ve çeşitlilik bakımından ilk sırada yer aldığını belirtti. Yalçın, "Türk mutfağının kendine has bir tat ve lezzeti var. Son yıllarda mantara yönelik çeşitli tatlar yaratılması ve bunun yanı sıra mantar içerikli sosların kullanımı özellikle turizm mutfağına yeni bir ivme kazandırmıştır. Bizlere Korkuteli denildiği zaman aklımıza ilk mantarı geliyor. Mantar ve Korkuteli iç içe bir bütün olmuştur. Bu yüzden mantar sektörüne sahip çıkılmalı ve sektöre çeşitlilik kazandırılmalıdır. Neden mantarımızı geliştirip, markalaştırmayalım. Niçin bizim mantarımız yüksek fiyatlara satılmasın. Tek çeşit üretimden çok çeşitli üretime geçilmelidir. Biz neredeyse tüm yemeklerde mantarı ana unsur olarak kullanıyoruz. Farklı tat ve lezzete sahip protein deposu mantarımıza sahip çıkalım" dedi.

Çok sayıda davetlinin katılım göstermiş olduğu yemek yarışmasında dereceye giren tüm yarışmacılara katılım belgesi, plaket ve çeşitli ödüller verildi. Bireysel ve kurumsal kategoride gerçekleşen yarışmada Soğuklar bireysel kategoride 1. Gönül Özbek, 2. Zehra Okutan, 3. Melek Çetin oldu. Sıcaklar kategorisinin 1.'si Tuğba Gökçe Kepez olurken, 2. Melek Çetin, 3. Kezban Yavuz oldu. Tatlılar bireysel kategoride 1. Gönül Özbek, 2. Tuğba Gökçe Kepez, 3. Zeynep Tuğ. Kurumsal kategoride Sıcaklar 1. İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi,2. Çorbacım Restaurant, aldı. Tatlı ve hamur işleri kategorisinde 1.

İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi olurken 2. Sırayı Giliğ Pastanesi oldu. Mansiyon dalında "Düriye Tızlak, Nuray Yıldırım, Melike Bülbül, Ayşe Kılıç, Zeynep Dönmez, Gonca Kızıllı, Gülsüm Gülaçtı, Fatma Asri ödül aldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'de Mantar Temalı Yemek Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement