Korkuteli'ndeki İlkokul Öğrencisi İrem Gökçimen'e Süt Ödülü - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'ndeki İlkokul Öğrencisi İrem Gökçimen'e Süt Ödülü

Korkuteli\'ndeki İlkokul Öğrencisi İrem Gökçimen\'e Süt Ödülü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, ‘21 Mayıs Dünya Süt Günü’ konulu resim yarışmasında Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi İrem Gökçimen’in resmi Antalya ilinde birinci seçildi.

21.05.2014 19:49

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, '2 1 Mayıs Dünya Süt Günü' konulu resim yarışmasında Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi İrem Gökçimen'in resmi Antalya ilinde birinci seçildi.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin önemine dikkat çekmek amacıyla kutlanan 21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Dünya süt günü etkinlikleri kapsamında süt konulu resim yarışmasında Yaşar Yalçın İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi İrem Gökçimen, Antalya birinci oldu.

Yaşar Yalçın İlkokulu 4/E sınıfı öğrencisi İrem Gökçimen, ödülünü Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı'dan aldı.

Özdilek alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bilal Kavçakar, kamu kurumlarından görevlilerle çevre okullardan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Dallı, 21 Mayıs'ın Süt Günü olarak 1991 yılından beri ülkemizde kutlanmakta olduğunu söyledi. Ülkemizdeki süt üretiminin son 10 yılda önemli gelişme kaydettiğine vurgu yapan Dallı, yıllık 18 milyon tonun üzerinde süt üretimine ulaşıldığını ve bununla birlikte üretilen sütün kalitesinin de artmasıyla birlikte sütümüzün, ulusal pazarlardan uluslararası pazarlara doğru bir üretim zinciri oluşturduğunu kaydetti.

Sütün önemine değinen Dallı şunları söyledi:

"Biz sütün önemini çok iyi biliyoruz. Çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimi için son derece önemli bir besin olan sütün insan sağlığındaki yeri tartışılmaz. Dolayısıyla bakanlığımız bu anlayışla, son üç yıldır yürüttüğü okul sütü projesiyle çocuklarımıza günlük süt içme alışkanlığı kazandırmayı amaçlamaktadır. 21 Mayıs dünyada süt günü, bulunduğu hafta da aynı zamanda süt haftası olarak kutlanmakta. Bu bağlamda il müdürlüğümüz olarak burada çeşitli etkinliklerimiz olacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz resim yarışması sergisi ve ödül törenini gerçekleştireceğiz. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerimiz olacak. Katılım sağlayan sizlere teşekkür ediyorum ve tüm hayvan üreticilerimize emeklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen, sütün önemi konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu 4-E sınıfından İrem Gökçimen birinci, Konyaaltı İlkokulu 3-B sınıfı öğrencisi Enes Doğan ikinci ve aynı okuldan 1-B sınıfı öğrencisi Ege Sönmez de üçüncü olduğu yarışmanın resim sergisi açılışı gerçekleşti.

Korkuteli Yaşar Yalçın İlkokulu 4-E sınıfından İrem Gökçimen'e Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 500 TL ödül verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'ndeki İlkokul Öğrencisi İrem Gökçimen'e Süt Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement